Πέμπτη, Δεκεμβρίου 3

Οι Παπανδρέου δείχνουν την έξοδο στην Γεννηματά

Ο Νίκος Παπανδρέου ανακοίνωσε μέσω εφημερίδας της Πάτρας ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για να επιστρέψει το κόμμα στο ΠΑΣΟΚ

Οι Παπανδρέου ετοιμάζονται να ξαναπάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Κι επειδή η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της φρόντισαν να του βάλουν λουκέτο, ο Νίκος Παπανδρέου, όπως πρώτη είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό η «Α» και το iapopsi.gr έκανε το επόμενο βήμα ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Η επιλογή του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να δώσει σε μια ιστορική εφημερίδα της Αχαΐας τη συνέντευξη όπου ανοίγει τα χαρτιά του, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Είναι άλλωστε ο τόπος που θεωρείται προπύργιο της οικογένειας Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται, ότι στις εθνικές εκλογές του 2019, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κατέβει εκεί υποψήφιος, αν και δεν χρειαζόταν σταυρούς για να εκλεγεί.
Κι όπως λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού «οι Παπανδρέου όταν συμπληρώνουν μία οκταετία μακριά από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν». Μόνο που τώρα ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για το ΚΙΝΑΛ κι εν συνεχεία εάν εκλεγεί θα γίνει η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, όπως απαιτούν πλέον και η βάση και οι ψηφοφόροι, αλλά και πολλά κορυφαία στελέχη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αδελφός του Νίκου, είχε αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2012, στην οποία είχε εκλεγεί την πρώτη φορά το 2004, ενώ ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ το 1974 και ήταν πρόεδρος μέχρι το 1996, όταν και παραιτήθηκε για να εκλεγεί ο Κώστας Σημίτης.

Ο Νίκος Παπανδρέου δεν είναι πρωτάρης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ έχει υπάρξει στο παρελθόν σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Αιγαίου.

«Το θεωρώ χρέος»

«Θέτω υποψηφιότητα, το θεωρώ χρέος μου». Με αυτή τη φράση στη συνέντευξη του στον «Νεολόγο» Πατρών, ο Νίκος Παπανδρέου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Νίκος Παπανδρέου αναμένεται να έχει σύσσωμη την υποστήριξη του παπαναδρεϊκού μπλοκ. Και δεν μιλάμε μόνο για τον μηχανισμό του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και το κόμμα του το ΚΙΔΗΣΟ. Σύμφωνα με τους ίδιες πηγές στο πλευρό του Νίκου Παπανδρέου θα βρεθούν και τα δύο ανίψια του, ο Κωνσταντίνος Κατσανέβας (γιος της αδερφής του Σοφίας), ο οποίος να σημειωθεί ότι διαμένει στο ιστορικό σπίτι των Παπανδρέου στο Καστρί, όπως και η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, η οποία προ μίας εβδομάδας μετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για την βία κατά των γυναικών.

Υποψήφιος δεν θα είναι μόνο ο Νίκος Παπανδρέου. Ήδη έχουν ανακοινώσει η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ενημερώσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και την ίδια την Γεννηματά πως θα όταν το κρίνουν οι υγειονομικές συνθήκες θα προβεί σε ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Επίσης καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι και ο Παύλος Γερουλάνος είναι αποφασισμένος και δεν θα κάνει πίσω μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Νίκου Παπανδρέου.

Κάνει την αδιάφορη, ψάχνουν παράταση
 Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά, όπως φάνηκε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι, προσπαθεί να το παίξει άνετη και να αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του 2021. Όμως ξέρει πολύ καλά και η ίδια και οι στενοί της συνεργάτες, ότι έχοντας χάσει τις παπανδρεϊκές ψήφους δεν έχει καμία τύχη να εκλεγεί. Και αυτό διότι ακόμη και κάποιοι που βρίσκονται στον περίγυρο της θα ψαχτούν για να βρουν άκρη με τον επόμενο πρόεδρο. Επίσης η κ. Γεννηματά γνωρίζει ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που έχουν αναφορά στους εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη, αλλά και στους βενιζελικούς ακούν Φώφη και βγάζουν σπυράκια, μετά τον τρόπο που απομάκρυνε από το κόμμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όμως προκαλεί εντύπωση που για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα, αφορά το πρώτο τρίμηνο του ’22». Μία δήλωση που κάνει πολλούς να σκέφτονται, ότι η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ σχεδιάζει ένα μικρό πραξικόπημα για να παραταθεί η προεδρία της κ. Γεννηματά, με απώτερο στόχο να μην γίνουν ποτέ εκλογές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .