Κυριακή, Δεκεμβρίου 20

Δημ. Κούβελας: Ανεξήγητη η απροθυμία για τα μονοκλωνικά

Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ  Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 υποστήριξε εκ νέου ότι ενώ είναι εντυπωσιακά ταχύτατες  οι ενέργειες για την χορήγηση  άδειας υπό  όρους για την κυκλοφορία εμβολίων και στην Ε.Ε.  μέσω του EMA, την ίδια ώρα παραμένει ανεξήγητο, γιατί η ίδια σπουδή δεν επιδεικνύεται

και  για τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων, που απευθύνονται σε άτομα που νοσούν ή θα νοσήσουν και ενδέχεται να υπάγονται σε εκείνες τις κατηγορίες που μπορεί να εξελιχθούν σε βαρέα περιστατικά για νοσοκομεία και ΜΕΘ. 

Όπως είπε , είναι προφανές ότι από την στιγμή που τα εμβόλια απευθύνονται για προληπτική θωράκιση στον υγιή  γενικό πληθυσμό , η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν , αφού η πανδημία δεν θα εξαφανιστεί από την μία μέρα στην άλλη και όσοι μολυνθούν , ούτως ή άλλως θα χρήζουν θεραπείας, αφού εμβόλιο δεν θα μπορούν να κάνουν.


από youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .