Σάββατο, Δεκεμβρίου 26

Να τιμωρείται ως κακούργημα η υπαίτια διασπορά των επιδημιών

Θα άξιζε να ξεκινήσουμε από την αιτιολογική έκθεση ενός νόμου που θα τιμωρεί σε βαθμό κακουργήματος αυτές τις υπαίτιες πράξεις
Να τιμωρείται ως κακούργημα η υπαίτια διασπορά των επιδημιών

Ο μοναδικός τρόπος, για ν’ αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η υπαίτια διασπορά των σαρωτικών επιδημιών, θα ήταν η χωρίς καθυστερήσεις θέσπιση αυστηρής νομοθεσίας, που να χαρακτηρίζει και να τιμωρεί ως κακούργημα κάθε αποδεδειγμένη πράξη υπαίτιας διάδοσης θανατηφόρων ιών, όπως ο Covid-19.

Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με άριστα, στην αρχική οργάνωση της μάχης κατά του COVID-19, για ν’ ανατρέψει με επιπολαιότητα ή ίδια, αυτή την τιμητική διάκριση της, άλλοτε από ανοιχτή και άλλοτε από διακριτικά συγκεκαλυμμένη συμπεριφορά, υπέρ των παραβατών των μέτρων προστασίας από τις επιδημίες. Η χειρότερη χαριστική συμπεριφορά ήταν η επιβολή προστίμων που ταιριάζουν σε αθώα πταίσματα και πλημμελήματα στο ασυγχώρητο κακούργημα της υπαίτιας διασποράς κάθε

θανατηφόρου ιού.

Η ανεκτική αυτή στάση του κράτους οδήγησε στα τρισχειρότερα, όπως τα κρυφά, με ακριβοπληρωμένα εισιτήρια 1000 και 1500 ευρώ πάρτι, όχι μόνον σε κάποια νησιά που μετέτρεψαν το αρχικό τους γόητρο από χώρο συνάντησης διασημοτήτων του πνεύματος και της τέχνης, σε πόλο έλξης των πιο απίθανων στοιχείων του νεοπλουτικού κόσμου αλλά και του υπερκείμενου…υποκόσμου, αλλά και στα πιο απίθανα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

De lege ferenda

Από πλευράς λοιπόν επιβεβλημένου θετέου δικαίου (de lege ferenda), για την νομική αντιμετώπιση του όλου προβλήματος της υπαίτιας διασποράς των επιδημιών, θ’ άξιζε να ξεκινήσουμε από την αιτιολογική έκθεση ενός νόμου που θα τιμωρεί σε βαθμό κακουργήματος αυτές τις υπαίτιες πράξεις. Κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος, δεν απαιτείται περίσσευμα φαιάς ουσίας, για την επισήμανση όλων αυτών των κρουσμάτων υπαίτιας απείθειας στα μέτρα κατά της διασποράς των θανατηφόρων ιών.

Αν πάλι, κάποιοι πεφοβισμένοι γραφειοκράτες, στο χώρο των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, αποφεύγουν για λόγους υπακοής στα κατεστημένα, να επισημάνουν, στις αιτιολογικές εκθέσεις των νομοσχεδίων, αυτά τα πασίγνωστα και πασίδηλα κρούσματα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς, που οδηγούν στη σαρωτική επιδρομή των θανατηφόρων ιών, ευχαρίστως να τους βοηθήσουμε ν’ απαλλαγούν από αυτή την ευθυνοφοβία και να εντάξουν, στις αιτιολογικές εκθέσεις, ενδεικτικά, τα ακόλουθα ατιμώρητα σε βαθμό κακουργήματος, κρούσματα υπαίτιας διασποράς των θανατηφόρων ιών, όπως:

1) Τα ξέφρενα και χωρίς μάσκες, ή τήρηση αποστάσεων, παράνομα γλέντια εκατοντάδων ανεύθυνων και επιπόλαιων χαροκόπων, με την χρήση και κατανάλωση κάθε λογής παραισθησιογόνων ποτών, γιατί όχι και ναρκωτικών ουσιών, που με την χρήση τους εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθιστούν τον ανθρώπινο οργανισμό ευπρόσβλητο από τους επιδημικούς ιούς. Παρόμοιες «απολαύσεις» μεταδίδουν με την ταχύτητα φωτός τους ιούς σε χιλιάδες υγιείς ανθρώπους.

2) Τη λειτουργία παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών ή άλλων τυχερών παιχνιδιών (π.χ. μπαρμπούτι), κ.α.

Τέλος, δεν θα ήταν ούτε υπερβολή, αλλά ούτε και παραβίαση… ιερών προσωπικών δεδομένων, η με εισαγγελική άδεια δημοσίευση δια του τύπου και των άλλων ΜΜΕ του ονοματεπώνυμου, φυσικά και της φωτογραφίας των αποδεδειγμένα υπαίτιων παραβατών, ενός νόμου που θα τιμωρεί την υπαίτια διασπορά του ιού, σε βαθμό κακουργήματος.

https://www.in.gr/2020/12/24/apopsi/na-timoreitai-os-kakourgima-ypaitia-diaspora-ton-epidimion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .