Τρίτη, Δεκεμβρίου 29

Ζούμε τις μαύρες ημέρες Σημίτη που ο κόσμος αυτοκτονούσε και τα ΜΜΕ το έκρυβαν

 Το κατάντημα του Τόπου με τα «κατορθώματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, των «θαλαμηπόλων» του και των υποτελών του, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις μαύρες ημέρες του χρηματιστηρίου του Σημίτη, όταν ο κόσμος αυτοκτονούσε αλλά τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ παρουσίαζαν μία διθυραμβική εικόνα. Αποθέωναν κυριολεκτικά τον Σημίτη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον Θεόδωρο Τσουκάτο και τα άλλα παιδιά. Έχοντας σαφή εντολή να κρύβουν τις δεκάδες αυτοκτονίες

ανθρώπων που είχαν χάσει τις περιουσίες τους για να πλουτίσουν οι φίλοι της τότε εξουσίας που έστησαν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και δυστυχώς έμειναν ατιμώρητοι. Φυσικά και τα ασφαλιστικά ταμεία καταστράφηκαν με την εντολή της κυβέρνησης Σημίτη να ρίξουν τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο προκειμένου να θησαυρίσουν ακόμα πιο πολύ οι διεφθαρμένοι που έπειτα έβγαλαν τα κερδισμένα τους μέσω οφσόρ εκτός Ελλάδας, στερώντας από την οικονομία τους πολύτιμους πόρους για ανάπτυξη και προκοπή.


Κατάντημα που φυσικά συναγωνίζεται επάξια και την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου με τα αντίστοιχα περιστατικά, τότε όμως υπήρξε η έκρηξη του διαδικτύου που το καθεστώς Παπανδρέου δεν πρόλαβε να ελέγξει με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Σήμερα δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να επιβάλει σιωπητήριο και στο διαδίκτυο με άθλιους τρόπους προπαγάνδας, έτσι περιμένουμε κάποια δείγματα μέσω δημοσκοπήσεων για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία. Έκτός φυσικά από τις ανακοινώσεις αυτοκτονιών επιχειρηματιών που πλέον έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.


Δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει η εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB που κάθε άλλο μπορεί να πει κανείς ότι «υποσκάπτει» την Κυβέρνηση Μητσοτάκη!  Στην δημοσκόπηση της MRB λοιπόν καταγράφονται δύο «κατορθώματα» του «Μωυσή» Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βεβαίως έχει καταντήσει «Ραμσής» και «πνίγεται στα κύματα».  Το κακό είναι ότι παίρνει μαζί του και τον Τόπο.  Έχουμε και λέμε λοιπόν:


Στο ερώτημα της MRB «πώς κρίνετε σήμερα την οικονομική κατάσταση της Χώρας» η απάντηση έχει ως εξής: 69,8% κακή έως πολύ κακή! Μέτρια 22%!! Καλή έως πολύ καλή 7,5%!!!  Δηλαδή ούτε καν το 10% δεν κρίνει θετικά την οικονομική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Τέτοιου είδους κατάντημα έχουν χρόνια να δουν οι δημοσκόποι και μάλλον πρέπει να γυρίσουμε στις εποχές κατάρρευσης του Γιώργου Παπανδρέου το 2011.  Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό αν συλλογιστεί κανείς ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Παπανδρέου βαίνουν παραλλήλως προς την απαξίωση…


Εκείνο όμως που κορυφώνει το κατάντημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η απάντηση στο ερώτημα «λέξεις που σας εκφράζουν περισσότερο για το παρόν και το μέλλον της Χώρας»: Ελπίδα δηλώνει το 37,9%. Και δείτε την συνέχεια: Φόβος 54%! Οργή 37,3%!! Ντροπή 28,4%.


Και πάμε τώρα στα δύο μεγέθη που δείχνουν πώς σκέφτονται οι πολίτες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του.  Δηλαδή τι τους εμπνέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιφάνεια 10,3%! Σιγουριά 9,6%!!


Δεν καταλαβαίνει επιτέλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι όσο και αν «μπουκώνει» τα ΜΜΕ για να κρύψουν την πραγματικότητα και να ωραιοποιήσουν την εικόνα του ο κατήφορός του έχει γίνει πολιτική τσουλήθρα;  Δεν καταλαβαίνει δηλαδή ότι ο απλός πολίτης, που ζει το δικό του Γολγοθά τον έχει εντελώς απαξιώσει; Αλλά θα επαναλάβουμε αυτό που έχουμε πει πολλές φορές για τον κ. Μητσοτάκη. Ο «Λουδοβικισμός», ο ηγεμονισμός και η αλαζονεία εκείνων που κυβερνούν είναι το κυριότερο δείγμα ότι έχει αρχίσει η πτώση τους. Μια πτώση που δεν έχει γυρισμό.  Για τον απλό λόγο ότι οι αλαζόνες αγνοούν εκ φύσεως την πραγματικότητα.  Έχουν μεταβληθεί σε «στρουθοκαμήλους» της πολιτικής που κρύβουν το κεφάλι στην άμμο και η δυσθεώρητη φτερωτή ουρά τους ανεμίζει στον αέρα λέγοντας: Εδώ είμαι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .