Τρίτη, Δεκεμβρίου 22

Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο η παράταση της αναστολής προσλήψεων στο Δημόσιο


Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου το Υπουργικό Συμβούλιο, με την ατζέντα να περιλαμβάνει και το εξής θέμα:

«Εισήγηση από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για την παράταση ισχύος της υπ’ αρ. 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς διορισμούς και προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.»

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΥΣ 33/2006 φέρει τον τίτλο «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα».

Προβλέπει (στο αρ.1) ότι αναστέλλεται ο διορισμός και η πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των ΠΕΔ, της ΚΕΔΕ και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο Κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Ταυτοχρόνως όμως, περιλαμβάνει (στα αρ.2-3) ειδική διαδικασία έγκρισης για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, διορισμούς και σύναψη συμβάσεων έργου.

Ορίζει δε σειρά εξαιρέσεων από την αναστολή (στο αρ.4), εξαιρέσεις.

Κάθε Χριστούγεννα, έχει γίνει πια έθιμο, η Κυβέρνηση να της δίνει ακόμα ένα έτος παράταση.  Για παράδειγμα, μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ  πως πέρυσι στις 24 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η παράτασή της έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, με αιτία την «ανάγκη περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».https://www.airetos.gr/simera-sto-ypoyrgiko-symboylio-i-paratasi-tis-anastolis-proslipsewn-sto-dimosio.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .