Σάββατο, Δεκεμβρίου 12

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο>Εξηγήστε ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις έννοιες της σχετικής και της απόλυτης φτώχιας

Απογείωση η Παγκόσμιο Κραχ;

Ερωτήσεις-σοκ στο Μάθημα της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας

Αν η πραγματικότητα είναι όπως την αποδίδουν οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο Μάθημα της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο τότε βρισκόμαστε λίγο πριν ένα νέο ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ. Βλέπε Τιτανικός-Παγόβουνο.

Tην ίδια στιγμή κι ενώ στην Αγγλία έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στη Γερμανία οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικοί και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο σκληρό lockdown δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) Λόταρ Βίλερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικοί. Το μερικό lockdown το οποίο ισχύει από τις αρχές Νοεμβρίου δεν αρκεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το σκληρό lockdown για την επιτυχή αναχαίτιση του. Οι επαφές του πληθυσμού θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 60%. Ο τρέχων περιορισμός κατά 40% είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχει ούτε και στην Γερμανία κάποια καλή εναλλακτική λύση από την λήψη αυστηρότερων μέτρων», είπε ότι σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της RKI εκτιμά ότι μέχρι τώρα λιγότερο από το 10% των Γερμανών έχει ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Θετικό ήταν περίπου το 1,5%, αλλά φυσικά υπάρχει και ένας άγνωστος αριθμός κρουσμάτων, διότι δεν έχουν κάνει όλοι οι πολίτες το διαγνωστικό τεστ. Επίσης, υπάρχουν περίπου διπλάσια κρούσματα σε οίκους ευγηρίας σε σύγκριση με την άνοιξη. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού μειώνοντας τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων. Με ένα σκληρό lockdown, η Ιρλανδία και το Βέλγιο μείωσαν επιτυχώς τις επαφές κατά περισσότερο από 60% και έτσι μείωσαν και τις λοιμώξεις», τόνισε.


Κι αυτό παρότι τα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που δημοσίευσαν οι Pfizer-BioNTech στο New England Journal of Medicine, την πλέον έγκριτη ιατρική επιθεώρηση στις ΗΠΑ, είναι θριαμβικά.

Στο edito που δημοσιεύει η επιθεώρηση κάνει λόγο για «θρίαμβο».

Παράλληλα, η συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων άρχισε τον έλεγχο των δεδομένων προκειμένου να προτείνει ή όχι την έκτακτη αδειοδότηση του εμβολίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) χαρακτήρισε «πολύ ισχυρά» τα δεδομένα που έχουν υποβάλλει οι Pfizer/BioNTech.

«Εχουμε ένα σύνολο δεδομένων από 30.000 άτομα που παρακολουθήθηκαν κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών. Αυτό μας δίνει ένα πολύ ισχυρό σύνολο δεδομένων για να λάβουμε απόφαση, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητα» δήλωσε δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού Έμερ Κουκ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να ολοκληρώσει τους ελέγχους για το εμβόλιο των Pfizer/Biontech στις 29 Δεκεμβρίου και για το εμβόλιο της Moderna στις 12 Ιανουαρίου το αργότερον.

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνει την πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου mRNA: τα άτομα που εμβολιάσθηκαν είχαν 95% μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνότητας, βάρους ή παρουσίας παθολογιών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης την ασφάλεια του εμβολίου. Αν και ορισμένες ανεπιθύμητες αντιδράσεις ήταν συχνές -πόνος στο σημείο της ένεσης, κούραση, πονοκέφαλος- κανένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας δεν εμφανίσθηκε στις κλινικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 44.000 άτομα

Στο κύριο άρθρο του, το New England Journal of Medicine αναγνωρίζουν πάντως ότι παραμένει ασαφές το κατά πόσο το εμβόλιο αποτρέπει την ασυμπτωματική νόσο.

«Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι αρκετά εντυπωσιακά για να είναι έγκυρα σε οποιαδήποτε ανάλυση. Πρόκειται για θρίαμβο» καταλήγουν.

 

Bill Gates>Oι 7 Μεγάλες Αλλαγές στη Ζωή μας μετά την Covid-19

Eίχε μιλήσει 5 χρόνια πριν για την Πανδημία που θα συγκλόνιζε τον κόσμο. Όπως εξήγησε στο video που ακολουθεί η νέα απειλή δεν θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος αλλά μία πανδημία. Ένας ιός όπως η ισπανική γρίπη. Έπεσε μέσα. Τώρα ο ίδιος άνθρωπος, ο Bill Gates προβλέπει 7 αλλαγές στη ζωή μας σε μία συζήτηση-podcast που είχε με την ηθοποιό Rashida Jones.

«Ο Bill Gates και ο Rashida Jones κάνουν μεγάλες ερωτήσεις»

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι παρουσιάζει τις 7 προβλέψεις του Gates για την εποχή μετά την πανδημία>

1. Οι απομακρυσμένες συναντήσεις θα γίνουν ο κανόνας. Πριν από την πανδημία, είπε ο Gates, μπορεί να ανησυχείτε ότι ένας πελάτης θα αισθανόταν μειωμένος εάν προτείνατε μια κλήση συνδιάσκεψης και όχι μια προσωπική συνάντηση. Αλλά μετά το COVID, οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν εάν μια επαγγελματική συνάντηση (ή μια επαγγελματική εκδήλωση) – ή μια επίσκεψη στο γιατρό – είναι πραγματικά απαραίτητη ή εάν ο ίδιος στόχος μπορεί να επιτευχθεί ουσιαστικά από απόσταση. «Αυτή η ιδέα,« Πρέπει να πάω εκεί φυσικά; »Τώρα επιτρέπεται να το ρωτήσουμε», είπε

2. Η διαδικτυακή εμπειρία θα βελτιωθεί. Ο Gates προβλέπει ότι το λογισμικό θα βελτιωθεί για μια δραματικά καλύτερη εμπειρία. «Το λογισμικό ήταν κάπως ατρόμητο όταν ξεκίνησαν όλα αυτά, αλλά τώρα οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν τόσο πολύ», είπε, προσθέτοντας ότι θα «εκπλαγούμε από το πόσο γρήγορα θα καινοτομήσουμε με το λογισμικό». Aυτά είναι καλά νέα για τους διοργανωτές διαδικτυακών εκδηλώσεων – και το κοινό τους.

3. Το εταιρικό γραφείο θα κοινοποιηθεί. Θα πηγαίνουμε στο γραφείο λιγότερο συχνά, είπε ο Gates, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες θα δουν το ακίνητο τους διαφορετικά. Ο ίδιος προβλέπει ότι διαφορετικές εταιρείες θα μπορούσαν να μοιράζονται γραφεία, έχοντας τους υπαλλήλους τους να έρχονται σε διαφορετικές ημέρες.

4. Οι κοινότητές μας θα αναμορφωθούν. Τα στο κέντρο της πόλης θα είναι λιγότερο σημαντικά με περισσότερους απομακρυσμένους εργαζόμενους και τα προάστια θα γίνουν σημαντικά. Σκεφθείτε τι θα μπορούσε να σημάνει αυτό για το κέντρο της Αθήνας και τα προάστια. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες οι τιμές των γραφείων και των επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας να υποστούν καθίζηση. Το ίδιο και τα ενοίκια των κατοικιών μια και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των επιχειρήσεων δεν θα έχουν λόγο να μισθώνουν κατοικίες. «Στις πόλεις που είναι πολύ επιτυχημένες», είπε ο Gates, δίνοντας το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο ως παραδείγματα, «ακόμη και για το άτομο που είναι καλά αμειβόμενο, ξοδεύει ένα τρελό ποσό των χρημάτων του στο ενοίκιο» Χωρίς την ανάγκη μετακίνησης σε ένα γραφείο κάθε μέρα, οι ακριβές πόλεις θα είναι λιγότερο ελκυστικές και ένα μεγαλύτερο σπίτι σε μια μικρότερη κοινότητα θα είναι πολύ περισσότερο ελκυστικό, είπε.

5. Οι κοινωνικοί μας κόμβοι θα αλλάξουν. Σχετικά με τα παραπάνω, μπορεί να ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο για να συναναστραφούμε με τους συναδέλφους μας και περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στην τοπική σας κοινότητα.

6. Τα πράγματα δεν θα επανέλθουν στο φυσιολογικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. “Υπάρχει μια φάση όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων θα είναι εξαιρετικά χαμηλοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα εξακολουθούν να είναι αυξημένοι σε άλλα μέρη του κόσμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αναβίωσης. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα παραμείνουν αρκετά συντηρητικοί στη συμπεριφορά τους, ειδικά εάν συνδέονται με ηλικιωμένα άτομα». Είναι μια απογοητευτική εκτίμηση για όσους πιστεύουν ότι ένα ευρέως διανεμημένο εμβόλιο θα σημαίνει πλήρη απόδοση για τη βιομηχανία ταξιδιωτικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων.

7. Η επόμενη πανδημία δεν θα είναι σχεδόν τόσο κακή. «Ο κύριος λόγος που θα έχει λιγότερο καταστροφικό αντίκτυπο είναι ότι θα έχουμε εξασκηθεί», είπε. Θα έχουμε διδαχθεί από χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Αυστραλία, είπε ο Gates, “και τα εργαλεία μας για δοκιμές θα είναι πολύ καλύτερα.”

Και ποιος θα πίστευε ότι η επόμενη πρόβλεψη του Gates θα ακούγεται τόσο ελπιδοφόρα καθώς προχωράμε στο τέλος του 2020: «Δεν θα είμαστε τόσο ηλίθιοι τη δεύτερη φορά».

https://kourdistoportocali.com/news-desk/anoichto-panepistimio-gt-exigiste-poies-einai-oi-diafores-anamesa-stis-ennoies-tis-schetikis-kai-tis-apolytis-ftochias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .