Οι εικόνες με ουρές στα διόδια από πολίτες που επισκέπτονται τα χωριά και τα εξοχικά προκειμένου να περάσουν οικογενειακά τα Χριστούγεννα, ανήκει στο παρελθόν.

Ο Στέλιος Πέτσας προειδοποίησε ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό είναι αδύνατο να επιτραπούν, διαφορετικά θα υπάρξει υπάρξει χαλάρωση. Μιλώντας στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, αν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή “χαλαρή” θα υπάρξει και χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε

τα μέτρα για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι το ολικό σχέδιο για την επόμενη μέρα δεν είναι ακόμα έτοιμο και από Δευτέρα «θα δούνε» τι θα ανοίξει: «Το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα μετά θα δούμε τι θα ανοίξει. Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε».

Όσον αφορά την επιβολή του lockdown την οποία ο Χανς Κλούγκε χαρακτήρισε έσχατο μέσο, Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι δεν συζητήθηκε περαιτέρω αφού τα κρούσματα ήταν ήδη αρκετά: «Όταν έχουμε εισηγήσεις της επιτροπής, τις λαμβάνουμε υπόψη. Για την παράταση του lockdown δεν μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εξειδικευμένα θέματα», συνέχισε ο κ. Πέτσας πριν εξηγήσει πώς λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις.