ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΝ ΦΥΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ “ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ” – ΜΠΛΟΚΑ, DRONES ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ “ΜΥΣΤΙΚΑ” ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ

1100_d0963533-fe72-4e5d-a094-ffab90599815

Ανήμερα τα Χριστούγεννα 

Η σύσταση είναι αν αποφασίσετε να μεταβείτε σε κάποιο σπίτι να το κάνετε το μεσημέρι αφού και στις 25 Δεκεμβρίου απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 10 το βράδυ.

Και ανήμερα τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι από έως δυο οικογένειες.
Πως θα πάτε στην εκκλησία
Η θεία λειτουργία των Χριστουγέννων θα γίνει στις μικρές εκκλησίες με 25 πιστούς και στους μητροπολιτικούς ναούς θα επιτρέπονται τα 50 άτομα.

Για τον λόγο αυτό σε πολλές ενορίες έχει ζητηθεί από τους πιστούς να δηλώσουν συμμετοχή στην θεία λειτουργία ενώ σε άλλους έχει αποφασιστεί μόλις συμπληρώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός να κλείνουν οι πόρτες.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στην εκκλησία.

5.000 αστυνομικοί στους δρόμους
Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα επιτηρούν τα περιοριστικά μέτρα με πλόκα παντού. Drones επίσης θα επιτηρούν την κίνηση αλλά και όσους αποφασίσουν να κάνουν πάρτι σε ταράτσες και πλατείες. Ειδικά από τις 10 το βράδυ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα γίνονται μπλόκα παντού.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος:«Η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ».

Μπλόκα έχουν στηθεί σε:
· διόδια

· κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο,

· εισόδους-εξόδους των πόλεων,

· υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, πλατείες

· και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Πονοκέφαλος και «συναγερμός» στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από πληροφορίες που αναφέρουν μεγαλεπίβολες προετοιμασίες για τα Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν της υψηλής κοινωνίας.
Οι αστυνομικές αρχές που όπως επαναλαμβάνεται εδώ και μέρες από το κυβερνητικό επιτελείο, ετοιμάζονται για σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις περιφέρειες, προκειμένου να εμποδίσουν φαινόμενα συντονισμού σε εορταστικά τραπέζια, βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει μεγάλες παραγγελίες εταιριών catering που αναλαμβάνουν την προετοιμασία των εδεσμάτων για τα ρεβεγιόν. Ο αριθμός που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση (όχι όμως και από την επιτροπή λοιμωξιολόγων) για όριο 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με ορισμένες παραγγελίες που έχουν δεχτεί κάποια catering.

Το πάρτι του εφοπλιστή στη Βουλιαγμένη
Ταυτόχρονα, στο αρχηγείο της αστυνομίας εξετάζεται μια λίστα επωνύμων κυρίων και κυριών που είναι γνωστοί για την διοργάνωση πάρτι και εκδηλώσεων που συνηθίζουν να αφήνουν… εποχή. Καλεσμένοι σε αυτά τα πριβέ πάρτι και επώνυμοι τραγουδιστές που αναλαμβάνουν να διασκεδάσουν με τις επιτυχίες τους τους προσκεκλημένους. Ένας εξ αυτών μάλιστα, γνωστός εφοπλιστής ο οποίος διατηρεί πολυτελή κατοικία στην περιοχή της Βουλιαγμένης και ετοιμάζει φαντασμαγορικό  ρεβεγιόν με θέα τη θάλασσα. Το εορταστικό μενού των καλεσμένων του εφοπλιστή έχει αναλάβει να ετοιμάσει βραβευμένος τηλε-σεφ ο οποίος διατηρεί δύο εξαιρετικά επιτυχημένα εστιατόρια.

Διανυκτέρευση για να αποφύγουν τα μπλόκα
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ασφάλεια, οι οικοδεσπότες θα ανοίξουν τις πόρτες του event πριν τις δέκα το βράδυ που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ οι καλεσμένοι θα αποχωρήσουν μετά τις πέντε το πρωί όπου λήγει ο περιορισμός και έτσι θα ξεφύγουν από τα αστυνομικά μπλόκα.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός επικρατεί και στην ΓΓΠΠ μετά τις εικόνες συνωστισμού στους δρόμους της Αθήνας που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εικόνες που θυμίζουν Λονδίνο και αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα έκρηξη κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις συναντήσεις στα οικογενειακά τραπέζια. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών για περισσότερους περιορισμούς, να αποφασιστούν πιο σκληρά μέτρα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

 

 https://www.makeleio.gr