Κυριακή, Δεκεμβρίου 27

Και αυτοί ψεκασμένοι κύριοι; Μεγάλη έρευνα από NASA και MIT για τους εξωγήινους – Πότε εμφανίστηκαν – Γιατί ακόμα δεν τους έχουμε δει

εξωγήινοι πολιτισμοί

Έρευνα της NASA και του ΜΙΤ υπολογίζει τη βέλτιστη στιγμή για την εμφάνιση εξωγήινων πολιτισμών στον γαλαξία μας κι εκτιμά πως αυτό συνέβη πριν από περίπου 8 δισεκατομμύρια χρόνια και πιθανότατα οι πολιτισμοί αυτοί να έχουν εξαφανιστεί και γι’ αυτό δεν έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους.

Η νέα μελέτη συντάχθηκε από ερευνητές στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, βασίζεται στην εξίσωση Drake και εξέτασε πού και πότε άλλες έξυπνες μορφές ζωής μπορεί να έχουν ζήσει ή να ζουν στο σύμπαν.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη μια ποικιλία παραγόντων που θα επηρέαζαν την ανάπτυξη της εξωγήινης ζωής, όπως η συχνότητα των σουπερνόβα που εκπέμπουν ακτινοβολία, ο χρόνος που απαιτείται για την έξυπνη ζωή για να εξελιχθεί και η πιθανή τάση να καταστρέφονται οι πολιτισμοί, καθώς και ο επιπολασμός ηλιακών αστεριών που φιλοξενούν πλανήτες σαν τη Γη.

Σύμφωνα με τις έρευνες οι επιστήμονες αποφάσισαν ότι η ευφυής ζωή ήταν πιθανότερο να είχε εμφανιστεί περίπου 8 δισεκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό του Γαλαξία, σημειώνοντας ότι η πιθανότητα μιας τέτοιας ζωής θα ειχε κορυφωθεί σε περίπου 13.000 έτη φωτός από το γαλαξιακό κέντρο.

Συγκριτικά, η Γη, που βρίσκεται περίπου 25.000 έτη φωτός από το γαλαξιακό κέντρο, είδε τους ανθρώπους να αναδύονται περίπου 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τον σχηματισμό του Γαλαξία μας.
«Καθώς δεν μπορούμε να υποθέσουμε μια χαμηλή πιθανότητα αφανισμού, είναι πιθανό ότι η έξυπνη ζωή αλλού στον γαλαξία είναι ακόμα πολύ νέα για να την παρατηρήσουμε», κατέληξαν οι ερευνητές στη μελέτη τους. «Επομένως, τα ευρήματά μας μπορούν να υπονοήσουν ότι η ευφυής ζωή μπορεί να είναι κοινή στον γαλαξία, αλλά είναι ακόμη νέα.»

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η εξωγήινη ζωή να έχει αυτοκαταστραφεί είτε από έναν πόλεμο, την κλιματική αλλαγή ή την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας. Η μελέτη, η οποία στη βάση δεδομένων arXiv , πρόκειται να αξιολογηθεί. Η έκθεση έρχεται μετά από μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Nottingham που υπολόγισε ότι υπήρχαν 36 επικοινωνιακοί, έξυπνοι, εξωγήινοι πολιτισμοί στον Γαλαξία μας.

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .