Σάββατο, Δεκεμβρίου 19

Pfizer / Σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε υγειονομικό που έκανε το εμβόλιο

Υγειονομικός υπάλληλος από την Αλάσκα εμφάνισε σοβαρή αλλεργική αντίδραση αφού έλαβε το εμβόλιο της Pfizer για τον νέο κορωνοϊό, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τρία πρόσωπα που έχουν λάβει γνώση για την κατάσταση της υγείας του προσώπου αυτού.

Η αλλεργική αντίδραση παρουσιάστηκε την Τρίτη και ο εμβολιαζόμενος είναι σε σταθερή κατάσταση, αφού εισήχθη σε νοσοκομείο και τελεί υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος δεν έχει ιστορικό αλλεργιών σε φάρμακα, αλλά ακόμη δεν είναι σαφές αν έχει αλλεργίες άλλων τύπων.

Με εκατομμύρια Αμερικανούς να περιμένουν να εμβολιαστούν, το περιστατικό είναι πιθανό να ωθήσει τους αξιωματούχους να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στις παρενέργειες.

Η αντίδραση στον εργαζόμενο της Αλάσκας πιστεύεται ότι ήταν παρόμοια με τις αναφυλακτικές αντιδράσεις που παρουσίασαν δύο εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στη Βρετανία μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech την περασμένη εβδομάδα. Και οι δύο ανάρρωσαν.

Η δοκιμή της Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη συμμετοχή περισσότερων από 40.000 ατόμων δεν βρήκε σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα που προκλήθηκαν από το εμβόλιο, αν και πολλοί συμμετέχοντες παρουσίασαν πόνο, πυρετό και άλλες παρενέργειες. Οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια συνήθως συνδέονται με το εμβόλιο λόγω του χρονισμού τους.

Κανείς εκπρόσωπος της Pfizer δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι αφού οι εργαζόμενοι στη Βρετανία αρρώστησαν, οι αρχές αρχικά προειδοποίησαν να μην δώσουν τα εμβόλια σε οποιονδήποτε με ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων. Αργότερα διευκρίνισαν τις ανησυχίες τους, αλλάζοντας τη διατύπωση από «σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις» για να διευκρινίσουν ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε κανέναν που είχε ποτέ αναφυλακτική αντίδραση σε τρόφιμα, φάρμακα ή εμβόλια. Αυτός ο τύπος αντίδρασης σε ένα εμβόλιο είναι «πολύ σπάνιος», είπαν.

Για τους δύο Βρετανούς, η Pfizer δήλωσε ότι είχαν ιστορικό σοβαρών αλλεργιών. Μια 49χρονη γυναίκα, είχε ιστορικό αλλεργιών στα αυγά. Η άλλη, μια 40χρονη γυναίκα, είχε ιστορικό αλλεργιών σε πολλά διαφορετικά φάρμακα. Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο δεν περιέχει συστατικά αυγών.

 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .