Κυριακή, Δεκεμβρίου 20

Ζ. ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ: «Αν το εμβόλιο της Pfizer σας μετατρέψει σε αλιγάτορες, δικό σας πρόβλημα...»

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, εμφανίστηκε αντίθετος με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, αφήνοντας αιχμές για τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer. 

 «Η σύμβαση της Pfizer είναι ξεκάθαρη: Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν παρενέργειες. Εάν όμως μετατραπείτε σε αλιγάτορα, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπολσονάρο. 
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας ήταν από την αρχή δύσπιστος με την πανδημία του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντάς την «μια μικρή γρίπη». Αυτή την εβδομάδα επέμεινε μάλιστα ότι δεν θα εμβολιαστεί, ενώ ξεκινά το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού της χώρας. 
Όταν ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού την Τετάρτη, ο Μπολσονάρο είπε ότι θα είναι δωρεάν αλλά όχι υποχρεωτικό. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη ότι το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό, αν και δεν μπορούσε να εξαναγκάσει τους πολίτες να το κάνουν. 
 Σημειώνεται ότι η Βραζιλία κατέγραψε περισσότερα από 7,1 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 185.000 θανάτους από Covid-19 όταν ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 212 εκατομμύρια. 

 http://www.press-gr.com/2020/12/pfizer_20.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .