ΑΧ ρε Ελλάδα, πώς σε κατάντησαν! Spiegel: H Ελλάδα είναι «μια χώρα σε συμφέρουσα τιμή»

1

Ο Έλληνας μεσίτης Κωνσταντίνος Πετρίδης εξηγεί στη γερμανική Spiegel ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω κρίσης
«Η κρίση αναγκάζει τους Έλληνες πολίτες να πουλήσουν τα σπίτια τους. Η αγορά προσελκύει ξένους επενδυτές, οι τιμές μειώνονται», γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα της Spiegel δημοσιεύοντας τις απόψεις ενός Έλληνας μεσίτη.

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Χαρντινγκχάους έχει στο πλευρό της έναν Έλληνα μεσίτη, τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος της εξηγεί την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα σε ο,τι αφορά τις τιμές των ακινήτων σε μία χώρα που εξακολουθεί να μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης οδηγεί το αυτοκίνητό του – ένα λευκό Skoda. Σταματάει σε ένα παλιό σπίτι, κοιτάζει την πρόσοψη και λέει: «Αυτό είναι ένα διαμάντι».

Οδηγεί αργά και μας δείχνει στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας όλα όσα έχουν ήδη πωληθεί σε ξένες εταιρείες:

«Εδώ, το ξενοδοχείο Tiare», «εκεί, το Hilton», «και βλέπετε, το καφέ εκεί;»

«Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είναι μεσίτης σε μία χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση», γράφει το περιοδικό Stern και προσθέτει:

«Σχεδόν σε κάθε τρίτο κτίριο υπάρχει πωλητήριο “Προς πώληση!” Η όλη πόλη είναι σαν ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο».

Ο Έλληνας μεσίτης αναφέρει ότι οι τιμές των ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα είναι επίσης μειωμένες.

«Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας δύσκολα μπορούν να πιστέψουν την τύχη τους», λέει χαρακτηριστικά στη γερμανική Spiegel.

1

makeleio.gr