Σάββατο, Δεκεμβρίου 26

Κορωνοϊός: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια - Από αύριο οι εμβολιασμοί (Videos&Photos)

εμβόλια Αθήνα

Στην Αθήνα έφτασαν στις 7 το πρωί τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech κατά της νόσου Covid-19 έφτασαν σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο Κρυονέρι Αττικής.

Θα ακολουθήσει η διανομή σε άλλες τέσσερις μεγάλες αποθήκες στην υπόλοιπη χώρα και στη συνέχεια στα κέντρα, όπου θα γίνουν αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Κυριακή, ταυτόχρονα, σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος.

Από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υγείας και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές.

Αύριο, 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Την επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, προκειμένου να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer 1.265.550 δόσεις.

5211884

5211871

emvolia-athina-arthro

5211853

5211842

5211880

emvolia

emvolia-afiksi-arthro

Προτεραιότητα στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών

Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό, αποτελούν και την πρώτη ομάδα – στόχο για εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός στο ΕΣΥ και τους οίκους ευγηρίας και τις άλλες κλειστές δομές ευπαθών ατόμων.

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών , Μαρία Θεοδωρίδου, «οι επόμενοι, οι πρώτοι που προβλέπεται να αρχίσουν να εμβολιάζονται, στον γενικό πληθυσμό, είναι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι ηλικίας άνω των 85 ετών». Αυτό αναμένεται να δρομολογηθεί για το τρίτο 10ήμερο του Ιανουαρίου.

Ακόμα, η ειδικός διευκρίνισε πως όσο περισσότερες δόσεις εμβολίων έρχονται στη χώρα μας, τόσο αυτές οι διαβαθμίσεις και οι συστάσεις για τους εμβολιασμούς μπορούν να τροποποιούνται. Οι άνω των 65 ετών, όσοι πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα καθώς και όσοι εργάζονται σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους αποτελούν σε αδρές γραμμές τις επόμενες ομάδες εμβολιασμού.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα καταρτίσει μία ενιαία λίστα δικαιούχων του εμβολίου, και βάσει αυτής θα γίνεται η προτεραιοποίηση με τα κριτήρια που θέτει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Οι δικαιούχοι ουσιαστικά θα προ-κατανέμονται σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τη φορολογική τους διεύθυνση και τα ραντεβού τους προ-κρατούνται σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Επομένως, όλα τα ραντεβού θα προκύψουν πριν ακόμα αρχίσει ο εμβολιασμός και θα οριστικοποιούνται μόνο όταν ο δικαιούχος επιβεβαιώσει την παρουσία του.

Τα ραντεβού

Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο με την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού θα λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.

Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στη σχετική πλατφόρμα και το σύστημα θα τους ενημερώνει αυτόματα αν ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εφόσον ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εισάγοντας τους κωδικούς taxisnet.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας θα μπορούν να επικοινωνούν με τηλεφωνικό κέντρο, και δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους και ταυτοποιητικά τους στοιχεία να ενημερώνονται για το πότε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν ενώ τέλος, εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακείο ή σε ΚΕΠ όταν η δυνατότητα αυτή γίνει διαθέσιμη.

 https://www.lykavitos.gr/koronoios-eftasan-stin-athina-ta-prota/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .