Κυριακή, Ιανουαρίου 24

Δεν έχω ριψοκινδυνεύσει να φάω το πρόστιμο των 300 €...

Dimitris Ziamparas

ΦΑΥΛΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Ένας φίλος μου και μια φίλη μου, μακροχρόνια άνεργοι και οι δύο, με εξέπληξαν λέγοντάς μου πως, αν και κυκλοφορούν κανονικότατα, έχουν να στείλουν sms στο 13033 πάνω από ένα μήνα, μόνο και μόνο επειδή απηύδησαν. Με εξέπληξαν αρνητικά, διότι εγώ, ως κότα λυράτη, δεν έχω ριψοκινδυνεύσει να φάω το πρόστιμο των 300€. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως θα έρθει, αν έρθει, η αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος και από ποιους. Πάντως η αλλαγή δεν θα έρθει από τους...

επιστήμονες, των οποίων η δειλία μας και η θρασύτητά μας υποσκελίζουν την νοημοσύνη μας και την χρησιμότητά μας αντίστοιχα. Ανταγωνιζόμαστε επάξια τις τηλεπερσόνες· σε θρασύτητα, μάλιστα, ίσως να τις ξεπερνάμε. Η λεγόμενη θρασύτητα των χιλίων καρδιναλίων του παρελθόντος υπολείπεται της θρασύτητας ενός μόνο επιστήμονα σήμερα. Ο Δυτικός πολιτισμός κακόμαθε τον επιστήμονα και τον κατέστρεψε· υπερεκτιμώντας τον κύκλο, τον έκανε φαύλο.
Ο Μίκης Θεοδωράκης θυμάμαι σε μια συνέντευξή του πριν χρόνια είχε πει πως στην 7χρονη Χούντα 200 άνθρωποι αντιστάθηκαν. Τότε μου φάνηκε μικρό το ποσοστό. Τώρα όμως που βλέπω τις στρατιές των δικηγόρων, των γιατρών και των πολιτικών, διεθνώς, να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο για τα ανεκδιήγητα που συμβαίνουν γύρω μας, καταλαβαίνω πως οι 200 Ελλαδίτες, που διακινδύνευαν σαφώς περισσότερα από 300€, ήταν μεγάλο ποσοστό της τότε κοινωνίας.
Τελικά, με την θρασύτητα, σε μεγάλες δόσεις, κυριεύεις έναν πλανήτη.

 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .