«Γκάζι» για την γραμμή 4 του μετρό και την επέκταση της γραμμής 2


Γράφει η Μαρία Μόσχου

Μέσα στο 2021 θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες της γραμμής 4 του μετρό, το οποίο πατάει «γκάζι» μετά από  πολύ καιρό, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και η επέκταση της γραμμής 2 προς Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με τον υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή «το πιο σπουδαίο νέο για το μετρό, είναι ασφαλώς ότι μετά από χρόνια ξεμπλοκάραμε το διαγωνισμό για τη γραμμή 4.

Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών. Μέσα στο 2021 θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια, για τις πρόδρομες εργασίες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ανέφερε ότι «παράλληλα προετοιμάζουμε και την επέκταση της γραμμής 2 προς δυτική Αττική. Ενώ εξασφαλίσαμε και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ανάταξη 15 συρμών της γραμμής 1, ώστε να πυκνώσουν σημαντικά τα δρομολόγια και σε αυτή».

Η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό

Πάνω από 50.000 επιβάτες την ημέρα θα εξυπηρετεί η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό με δύο νέους σταθμούς Ανθούπολη – Ίλιον. Η προκαταρκτική χάραξη του έργου είναι ήδη έτοιμη και εκτιμάται  ότι στα τέλη του 2021 θα μπορεί να προκηρυχθεί, με προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί από την Αττικό Μετρό, οι τοπογραφικές εργασίες και τις γεωτεχνικές/γεωφυσικές έρευνες της περιοχής, όπως και την προκαταρκτική μελέτη χάραξης του έργου και χωροθέτησης των κατασκευών (σταθμών και φρεάτων).

H επέκταση της Γραμμής 2 προς το Ίλιον εκτιμάται ότι θα καλύψει πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας στις περιοχές της Πετρούπολης, του Ιλίου και του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Πιο μελλοντικά προβλέπεται η περαιτέρω επέκταση της Γραμμής 2 μέχρι το Ζεφύρι μέσω Καματερού στο ύψος της Αττικής Οδού, σε σύνδεση με το σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου “ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ”.

Η μεγάλη πρόκληση για την υλοποίηση του έργου αφορά στην κατάσταση του υπεδάφους. Στην περιοχή υπάρχουν στοές που εξαπλώνονται σε απόσταση χιλιομέτρων, δεδομένου ότι έως και τα τέλη της δεκαετίας του 1950 λειτουργούσαν εκεί λιγνιτωρυχεία.

Η Γραμμή 4 του μετρό

Ένα έργο που θα αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εκατομμυρίων συμπολιτών μας, με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Ο προϋπολογισμός του είναι 1,5 δισ. ευρώ και θα φέρει ανάπτυξη και αναβάθμιση στις περιοχές απ’ όπου θα περάσει.

Η κατακύρωση του διαγωνισμού υπέρ της ΕΡΕΤΒΟ από την Αττικό Μετρό είναι ένα σημαντικό βήμα που θα οδηγήσει στην έναρξη των έργων.

Η σταδιακή ανάπτυξη των εργοταξίων θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Συνολικά θα χρειαστούν 30 μήνες για το έργο που ξεχωρίζει τα έργα πολιτικού μηχανικού και τρένων της νέας γραμμής 4. Στο αντικείμενο του έργου συμπεριλαμβάνονται οι αρχαιολογικές εργασίες και μετατοπίσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας προκειμένου το άλλο έργο να τρέξει ανεμπόδιστα και να μην παρατηρούνται τα χρονικά ξεχειλώματα που συνήθως παρατηρούνται σε τέτοιου είδους έργα.

Εργολαβία απαραίτητη για το κυρίως έργο

Να σημειώσουμε πως το έργο των πρόδρομων εργασιών είναι απολύτως απαραίτητο και κρίσιμο για την υλοποίηση του κυρίως έργου των 1,8 δισ. ευρώ που αφορά την κατασκευή και θέση σε λειτουργία 13 χλμ. διπλής υπόγειας σήραγγας και 15 νέων σταθμών Μετρό, που θα αποτελεί το πρώτο τμήμα της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Το σχήμα που έχει μειοδοτήσει στη Γραμμή 4 αποτελείται από τις ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και αυτή τη χρονική περίοδο συλλέγονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υπογραφή της σύμβασης τοποθετείται την Άνοιξη.

22 εργοτάξια

Για την Γραμμή 4 θα αναπτυχθούν 22 εργοτάξια, από το Άλσος Βεΐκου ως το Γουδή και την Κατεχάκη, και θα αφορούν την κατασκευή σταθμών και φρεάτων αλλά και τους χώρους υποδοχής των 2 μηχανημάτων διάνοιξης των σηράγγων (οι γνωστοί Μετροπόντικες).

Η ΕΡΕΤΒΟ θα εκπονεί τις απαραίτητες μελέτες και ακολούθως θα πραγματοποιεί τα έργα παράκαμψης των δικτύων κοινής ωφέλειας (ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, αποχέτευσης, ύδρευσης κ.α.), στις αρχαιολογικές εργασίες, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και άλλες εργασίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία των εργοταξίων.

Οι σταθμοί που θα στηθούν εργοτάξια

Συνολικά θα κατασκευαστούν 15 σταθμοί. Αυτοί βρίσκονται:

– Ο Σταθμός Βεΐκου χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφ. Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) με την οδό Τράλλεων στον Δήμο Γαλατσίου.

– Ο Σταθμός Γαλάτσι χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, οδό Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου.

– Ο Σταθμός Ελικώνος χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος στον Δήμο Αθήνας, παρά τον λόφο Ελικώνος.

– Ο Σταθμός Κυψέλη χωροθετείται στη νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Κανάρη στον Δήμο Αθήνας, από την οδό Κυψέλης μέχρι την οδό Βελβενδού.

– Ο Σταθμός Δικαστήρια χωροθετείται στα δυτικά του συμπλέγματος των πρώην κτιρίων της σχολής Ευελεπίδων (κτήρια) Δικαστηρίων στον Δήμο Αθήνας, στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

– Ο Σταθμός Αλεξάνδρας χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφ. Αλεξάνδρας με την οδό Μουστοξύδη στον Δήμο Αθήνας.

– Ο Σταθμός Εξάρχεια χωροθετείται επί της πλατείας Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη στον Δήμο Αθήνας.

– Ο Σταθμός Ακαδημίας χωροθετείται στην οδό Ακαδημίας, μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Σίνα στον Δήμο Αθήνας.

– Ο Σταθμός Κολωνάκι χωροθετείται επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας (πλατεία Κολωνακίου) στον Δήμο Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Καψάλη, Κουμπάρη και Κανάρη.

– Ο Σταθμός Ευαγγελισμός χωροθετείται στο πάρκο της Ριζάρη στον Δήμο Αθήνας, παράλληλα με την οδό Ριζάρη και διαγώνια σε σχέση με τον υφιστάμενο σταθμό Ευαγγελισμό της Γραμμής 3.

Ο σταθμός Καισαριανή

– Ο Σταθμός Καισαριανή χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με την Λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου στον Δήμο Καισαριανής, μεταξύ των οδών Υμηττού και Τζων Κένεντυ.

– Ο Σταθμός Πανεπιστημιούπολη χωροθετείται στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας στον Δήμο Καισαριανής, βόρεια της εσωτερικής οδικής αρτηρίας.

– Ο Σταθμός Ιλίσια χωροθετείται στη οδό Ινδού και στις πλατείες Αόρνου και Κύπρου στον Δήμο Ζωγράφου.

– Ο Σταθμός Ζωγράφου χωροθετείται επί της πλατείας Αλεξανδρή (πλατεία Γαρδένιας) στον Δήμο Ζωγράφου, στη συμβολή των οδών Γ. Ζωγράφου και Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Στρ. Αλεξάνδρου Παπάγου.

– Ο Σταθμός Γουδή χωροθετείται στην πλατεία Ελευθερίας και την οδό Λοχ. Σπηλιωπούλου στον Δήμο Ζωγράφου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Α’ Τμήμα της Γραμμής 4 «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με την παρούσα δημοπράτηση, έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του Λεκανοπεδίου, του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα με την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός) θα δώσει «ανάσα σε περιοχές του κέντρου. Ταυτόχρονα θα συμβάλλει:

  • στην αποσυμφόρηση υφιστάμενων κεντρικών σταθμών Μετρό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού,
  • στην εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ. καθώς και
  • στην αύξηση της δικτύωσης των υφιστάμενων Γραμμών Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός).

Η χάραξή του εκτείνεται από την περιοχή του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι το Γουδή και το Φρέαρ TBM Κατεχάκη και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου.

Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει:

Δεκαπέντε (15)  νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή,

Εννέα (9) ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα.

Σήραγγα υπόγειας διάνοιξης διατομής διπλής τροχιάς που θα διανοιχτεί με τουλάχιστον δύο μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων ολομέτωπης κοπής (ΤΒΜ) μήκους περί τα 13km.

Σήραγγες υπόγειας διάνοιξης με συμβατικά μηχανικά μέσα διπλής τροχιάς, τριπλής τροχιάς & διακλαδώσεων.

Σήραγγες μονής τροχιάς (STT) υπόγειας διάνοιξης με συμβατικά μηχανικά μέσα μήκους 860 μ περίπου.

Δύο επίσταθμους της γραμμής, πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου (κάτω από την Λεωφ. Βεϊκου) και μετά το σταθμό Γουδή (κάτω από τη Λεωφ. Κατεχάκη).

Ένα (1) νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για την γραμμή 4, με προοπτική ενσωμάτωσης και του ελέγχου λειτουργίας των γραμμών 1, 2, 3, αλλά και μελλοντικών αυτόματων νέων γραμμών, καθώς και του Τραμ. Το νέο (ΚΕΛ) θα χωροθετηθεί εντός των ορίων του Αμαξοστασίου Σεπολίων.

Ένα (1) νέο κτίριο συντήρησης και επισκευών των νέων συρμών σε διαθέσιμο χώρο εντός των ορίων του Αμαξοστασίου Σεπολίων.

Το Έργο επίσης περιλαμβάνει το απαιτούμενο τροχαίο υλικό (20 αυτόματα τραίνα χωρίς οδηγό), καθώς και όλα τα απαιτούμενα Ηλεκτρομηχανολογικά και Σιδηροδρομικά Συστήματα για τη λειτουργία της Γραμμής

Διάρκεια κατασκευής: 8 έτη

 https://www.moved.gr/gkazi-gia-tin-grammi-4-tou-metro-kai-tin-epektasi-tis-grammis-2/