Σάββατο, Ιανουαρίου 2

Ετοιμάζει άλλα κόλπα στις 6 Ιανουαρίου ο Ντόναλντ Τραμπ στους Δημοκρατικούς!

τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μαχητής μέχρι το τέλος, δεν γιόρτασε την Πρωτοχρονιά, αλλά βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να οργανώσει προσωπικά μαζί με τους συμμάχους του στο Κογκρέσο την έσχατη γραμμή άμυνας εναντίον της επιβεβαίωσης της νοθείας των εκλογών και της ανάδειξης του Τζο Μπάιντεν ως νέου πρόεδρου των ΗΠΑ.


Συγκεκριμένα τουλάχιστον 140 Ρεπουμπλικανοί μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και τουλάχιστον 1 μέλος της Γερουσίας θα ασκήσουν ένσταση στις 6 Ιανουαρίου, στην επιβεβαίωση εκλογής του Τζο Μπάιντεν, κάτι που θα την καθυστερήσει, ενώ έξω από το Καπιτόλιο αναμένεται να συγκεντρωθούν εκατομμύρια υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Τουλάχιστον 140 Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων σχεδιάζουν να ψηφίσουν κατά της καταμέτρησης εκλεκτορικών ψήφων που θα πιστοποιούν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, δήλωσαν στο CNN δύο Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές.
Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Μο Μπρουκς και πολλά άλλα συντηρητικά μέλη του Σώματος συναντήθηκαν με τον Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για να συζητήσουν την εκτεταμένη εκλογική νοθεία και δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι ότι μέλη τόσο του Σώματος όσο και της Γερουσίας θα ψηφίσουν για να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των ψήφων.

Στις 6 Ιανουαρίου, ο Πενς θα προεδρεύσει μιας κοινής συνεδρίασης του Κογκρέσου για την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Εάν κανένα μέλος δεν αντιταχθεί στα αποτελέσματα, οι εκλογές θα πιστοποιηθούν. Αλλά εάν ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ένα μέλος της Γερουσίας ψηφίσουν για να αμφισβητήσουν τους εκλέκτορες (δηλ. τα αποτελέσματα) μίας πολιτείας  το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσει εάν θα αποδεχθεί αυτούς τους εκλέκτορες.
Την Τετάρτη, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ ανακοίνωσε ότι θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση των εκλεκτορικών ψήφων κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου.

Αυτή η διαδικασία -τουλάχιστον- θα καθυστερήσει για λίγο την εκλογή Μπάιντεν, χωρίς κανείς άλλος να ξέρει τι άλλο μπορεί να προκύψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .