Σάββατο, Ιανουαρίου 9

«Δεν ξέρουν τι να κάνουν μέχρι τις εκλογές...» - Σοβαρό πρόβλημα με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μετά τα φοβερά γεγονότα στο Καπιτώλιο τα social media γέμισαν με ένα βίντεο που δείχνει τον Αδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει περιχαρής, το 2016, ότι, αν ζούσε στην Αμερική, θα ψήφιζε Τραμπ και με τα δύο χέρια.

Την ώρα που ο αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγανδιστικός μηχανισμός έδινε μάχη για να συνδέσει τους "Αγανακτισμένους" της περιόδου 2011-2012 με τους ακροδεξιούς τραμπούκους στις ΗΠΑ, κυκλοφορούσε με ήχο και εικόνα ο τραμπισμός του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Kαι ο ίδιος, αντί να βοηθήσει με τη σιωπή του να πέσει ο θόρυβος που τον εκθέτει, έριχνε λάδι στη φωτιά ανεβάζοντας στο twitter φιλοτραμπική ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή και καβγαδίζοντας με τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη.

Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να μείνει ήσυχος ούτε για λίγες ώρες. Οταν δεν μιλάει σε κάποια τηλεόραση ή ραδιόφωνο "τουιτάρει". Συνεχώς κάτι λέει. Και κάποιες φορές αυτό που λέει δημιουργεί πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την παραδοχή ότι για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση αγνόησε τις εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, εξέθεσε την κυβέρνηση και άνοιξε το δρόμο ακόμη και για δικαστικές διεκδικήσεις αποζημιώσεων από τα θύματα του λαϊκισμού της κυβέρνησης που για να μην υποστεί πολιτικό κόστος άφησε ανεξέλεγκτη μια εστία υπερμετάδοσης.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου προσπαθούν να "ρίξουν" το θέμα όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, αλλά η ενόχληση είναι δεδομένη.

Και η απορία εύλογη: Του ξεφεύγουν ή έχει κάποιο σχέδιο;

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί μια φορά πως πάσχει από "ακράτεια λόγου". Και είναι γνωστό ότι από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες να τον φρενάρουν. Μια περίοδο είχε οδηγία να μη δίνει πάνω από μία συνέντευξη την ημέρα. Προσαρμόστηκε προσωρινά και μετά επανήλθε στον δικό του ρυθμό που δεν υπακούει σε κανέναν περιορισμό.

Θα περίμενε κανείς ότι η παραμονή του στο υπουργείο Ανάπτυξης, παρόλο που κυκλοφορούσαν πληροφορίες για ενδεχόμενη μετακίνησή του στον ανασχηματισμό, θα τον είχε καλμάρει. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Είναι όπως ήταν. Φλύαρος, επιθετικός και ασυγκράτητος.

Βουλευτές της ΝΔ πιστεύουν ότι δεν του αρκεί ο ρόλος του υπουργού και ότι αναζητά ένα προφίλ πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής που υπερβαίνει την επιρροή ενός απλού μέλους της κυβέρνησης. Πιστεύουν επίσης ότι είναι εκνευρισμένος που η δημοτικότητά του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή και τον ξεπερνούν από τον Β. Κικίλια μέχρι τον Ν. Δένδια.

Σε συζητήσεις που γίνονται εντός ΝΔ θεωρείται βέβαιο ότι δεν του αρέσει που ενημερώνεται από τα ΜΜΕ για κυβερνητικές αποφάσεις, όπως συνέβη με την ανακοίνωση του σκληρού lockdown της τρέχουσας εβδομάδας, όταν ο ίδιος, λίγη ώρα νωρίτερα, έλεγε άλλα αντί άλλων για το λιανεμπόριο επειδή αγνοούσε τι πρόκειται να γίνει.

Κατά την ίδια ανάλυση, δεν του αρέσει επίσης που δεν μετέχει στη διαμόρφωση κεντρικών αποφάσεων όπως αυτές που αφορούν τις σχέσεις με την Εκκλησία και προφανώς δεν είναι εξοικειωμένος με την υπερπροβολή των ανοιγμάτων του Κυρ. Μητσοτάκη στο κέντρο, όπως πχ έγινε με την υφυπουργοποίηση του Ν. Γιατρομανωλάκη ο οποίος έσπασε τα κοντέρ της δημοσιότητας ως "ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός ελληνικής κυβέρνησης".

Μήπως δεν είδε με καλό μάτι και την αναβάθμιση του συντρόφου του στον ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη; Μήπως παρά την μεγάλη εγγύτητα μεταξύ τους υπάρχει και βαθιά ανταγωνιστικότητα επειδή έχουν το ίδιο κοινό;

Το σίγουρο είναι ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης θα συνεχίσει να προκαλεί απορίες, ειδικά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου δεν θα ξέρουν τι να κάνουν μαζί του μέχρι, τουλάχιστον, τις επόμενες εκλογές.

ΠΗΓΗ: Θοδωρής Καραγιαννίδης / tvxs.gr

 periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .