Δευτέρα, Ιανουαρίου 4

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 1 ολόκληρο, μεγάλο κοτόπουλο
- 3 μεγάλα πορτοκάλια
- Μισό νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 100 ml νερό (1/2 νεροπότηρο)
- 3 κουταλάκια σούπας μουστάρδα
- 4 κουταλάκια σούπας μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Πατάτες και καρότα (όσες και όσα θέλετε αρκεί να καλύψουν τα κενά γύρω από το κοτόπουλο)

Εκτέλεση

1. Καταρχήν, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες στο μέγεθος που θέλουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και μια μεγάλη κουταλιά από τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
Έπειτα, τοποθετούμε και το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά και το πασπαλίζουμε μέσα και έξω με τα μπαχαρικά.

2. Στο μούλτι χτυπάμε το σκόρδο, την υπόλοιπη μουστάρδα, το μέλι και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες αλλά και στο κοτόπουλο.
Έπειτα προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού, ανακινούμε λίγο τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί. Ψήνουμε το πορτοκαλωμένο κοτόπουλο για περίπου 90 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Στο ξεκίνημα, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα και μετά το αφαιρούμε. Τέλος, αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού τοποθετούμε φέτες του φρούτου σε διάφορα σημεία του ταψιού.

 .lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .