Δευτέρα, Ιανουαρίου 25

ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – “ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ” ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

gre-tur

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων έγινε και όσα ζήτησαν οι “γείτονες” αναμένεται να επικυρωθούν στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα.

Μπορεί από την ελληνική κυβέρνηση να μην υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση για το τι ζήτησαν οι Τούρκοι, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν όμως, ήταν σαφέστατος. “Λύση  για ολόκληρο το Αιγαίο και όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Τουρκία”, θέλει η Άγκυρα, όπως αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Καλίν, ο οποίος συμμετείχε στις διερευνητικές έστειλε το μήνυμα της τουρκικής πλευράς, τονίζοντας πως η Τουρκία «επιθυμεί λύση για όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το γεγονός ότι η Άγκυρα έθεσε ζητήματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νήσων, για τις γκρίζες ζώνες, το καθεστώς κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη μεταξύ άλλων.

Το tweet του Καλίν: «Έπειτα από 4,5 χρόνια, οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ξεκίνησαν πάλι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας, είναι πιθανό να λύσουμε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου. Έχουμε την επιθυμία γι’ αυτό. Η περιφερειακή ειρήνη και η σταθερότητα ενδιαφέρουν όλους».

 

Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir.
Εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .