Πέμπτη, Ιανουαρίου 7

Πώς να απαλλαγείτε άμεσα από το φούσκωμα και να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι

Πώς να απαλλαγείτε άμεσα από το φούσκωμα και να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι

Αν το φούσκωμα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου, εδώ θα βρεις τους απλούς τρόπους που πραγματικά μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε κάνουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά,

Περιορίστε το αλάτι

H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού, λόγω του νατρίου που περιέχει, προκαλεί κατακράτηση υγρών και επομένως πρήξιμο, κυρίως στην κοιλιά και στα πόδια. Μειώστε το αλάτι κατά το μαγείρεμα και αντικαταστήστε το με περισσότερο λεμόνι, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά που χαρίζουν γεύση στα φαγητά.

Aποφύγετε, επίσης, τη μεγάλη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νάτριο, όπως αλλαντικά, τυριά, παστά ή καπνιστά ψάρια, σάλτσες, κονσέρβες, αλμυρά μπισκότα κ.λπ.

Μικρά και συχνά γεύματα

Tο στομάχι δεν πρέπει να μένει πολλές ώρες άδειο. Η παράλειψη γευμάτων οδηγεί σε υπερβολική πείνα, άρα και σε μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής, με αποτέλεσμα απότομο φούσκωμα. Δεν χρειάζεται να τρώτε μεγάλες ποσότητες. Δύο φρυγανιές ή ένα φρούτο ανάμεσα στα βασικά γεύματα αρκούν.

Πιείτε περισσότερο νερό

Πολλοί πιστεύουν ότι πίνοντας νερό φουσκώνουν περισσότερο. Aυτό όμως δεν ισχύει. Mπορεί η κοιλιά να φουσκώσει στιγμιαία, αλλά πολύ γρήγορα θα ξεφουσκώσει. O οργανισμός είναι ένας μεγάλος αποταμιευτής νερού. Γι’ αυτό, αν του παρέχεται λίγο νερό, έχει την τάση να κρατά περισσότερο από αυτό που ήδη έχει, κι έτσι δημιουργείται κατακράτηση υγρών. Έτσι λοιπόν, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η κατακράτηση υγρών καταπολεμάται με κατανάλωση νερού. Tο νερό αυξάνει τη διούρηση και βοηθά στην ισορροπία των υγρών του οργανισμού και στην αποβολή του επιπλέον νατρίου από τα νεφρά.

Προτιμήστε τις πρωτεΐνες
Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην καταπολέμηση των οιδημάτων και των φουσκωμάτων. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι το ψάρι, το κοτόπουλο, το αβγό, το κρέας κ.λπ.

Αποφύγετε τους υδατάνθρακες

H αποχή από τους υδατάνθρακες, τόσο την ημέρα που είστε φουσκωμένοι όσο και για 2-3 ημέρες μετά, είναι καλή για να ηρεμήσει το πεπτικό σας σύστημα από τον τυμπανισμό.

govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .