Παρασκευή, Ιανουαρίου 8

Σφοδρή αντίδραση για τη μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου σε πολυκατοικία!

Ενδοκομματικές τριβές προκαλεί στη Ν.Δ. η απόφαση του Νότη Μηταράκη

Έτοιμοι να εκραγούν είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Αιτία, η ακατανόητη απόφαση του υπουργείου του για τη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου από τη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν, σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη δι@ύγεια, η Υπηρεσία Ασύλου μεταφέρεται σε πολυκατοικία στην οδό Μοναστηρίου 85.

Πρόκειται για μια επταώροφη οικοδομή με διαμερίσματα, όπου κατοικούν οικογένειες και έχει και κάποια γραφεία. Παλιά, εκεί είχε τα γραφεία της η ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Είναι φυσιολογικό να δημιουργεί προβλήματα αυτή η μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή εντός των ορίων της δεύτερης δημοτικής κοινότητας, η οποία μάλιστα φιλοξενεί και σειρά άλλων δομών που απευθύνονται σε ανθρώπους από ευάλωτες ομάδες.

Οι πολίτες που μένουν στην περιοχή διαμαρτύρονται κυρίως στους βουλευτές της Ν.Δ., οι διαμαρτυρίες παίρνουν τον χαρακτήρα χιονοστιβάδας και όλη η πίεση που νιώθουν οι βουλευτές φτάνει ως δυσαρέσκεια και στην Αθήνα. Δημοσίως, πάντως, οι βουλευτές της Ν.Δ. αποφεύγουν τα σχόλια κατά του Νότη Μηταράκη, αλλά στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με άλλα κυβερνητικά στελέχη τα στόματα ανοίγουν και εκτοξεύονται κατηγορίες για τον παραλογισμό που ζουν.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του 2ου ορόφου στην πολυκατοικία της Μοναστηρίου, «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε.», μίσθωσε -εν κρυπτώ- τον όροφό της στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αντί ετήσιου μισθώματος 68.376 ευρώ, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου Θεσσαλονίκης, η οποία στεγάζεται ως τώρα πλησίον της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε μη κατοικημένη περιοχή με μεγάλους, ελεύθερους, ανοιχτούς χώρους.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης. Στην πολυκατοικία διαμένουν περισσότεροι από 60 ένοικοι και 16 παιδιά, όπως και στις γύρω πολυκατοικίες. Ακριβώς απέναντι, στα 20-25 μέτρα υπάρχουν νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που έχει βγάλει στον αέρα την υπόθεση αυτή είναι το Βεργίνα TV και ο Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος με καθημερινές οχλήσεις σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες προσπαθεί να διορθωθεί η παράλογη απόφαση Μηταράκη, που θέλει μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και σε πολυκατοικία όπου μένουν οικογένειες να προκαλέσει τη μέγιστη αναστάτωση, με τη συγκέντρωση υπερπληθώρας ανθρώπων που αιτούνται άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .