Σάββατο, Ιανουαρίου 23

Με κρατήσεις στα ξενοδοχεία η μετακίνηση ΕΚΤΟΣ νομού;;;;

 

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους ειδικούς και την κυβέρνηση...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Καθ. Νομικής Πανεπ. Θράκης

Αν ισχύει η είδηση ότι συζητείται το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού, για εκείνους που θα α π ο δ ε ι κ ν ύ ο υ ν ότι έχουν κάνει κ ρ ά τ η σ η σε ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμα με σκοπό την μετάβαση σε χιονοδρομικό κέντρο, τότε ...δυοίν θάτερον:

1η περίπτωση:

Τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης "ψεκάζονται" καθημερινά, αφού αδυνατούν να αντιληφθούν την προφανή αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας ρύθμισης:

Δεν μας έφθανε η διχοτόμηση των Ελλήνων σε "μασκομάχους" και "μασκολάτρες", σε "αρνητές" και "υπάκουους", σε "ψεκασμένους" και "ξύπνιους", σε "συνωμοσιολόγους" και "θιασώτες".

Τώρα αναγνωρίζονται διαφορετικά δικαιώματα-ελευθερίες στους πολίτες ανάλογα με το αν δραστηριοποιούνται ως "σκιέρ βουνού" ή ως "σκιέρ θαλάσσης", αντιστοίχως σε "οικονομικά εύρωστους" και σε "οικονομικά άρρωστους".

Διότι μόνο οι δύο πρώτες κατηγορίες δικαιούνται να ξεμυτήσουν από το "κλουβί" τους (τον χειμώνα η ελίτ πάει στα χιονοδρομικά και όχι στην θάλασσα), οι δύο δεύτερες όχι!

Έτσι προφανώς εξηγείται το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την ύπαρξη "ψεκασμένων" πολιτών: γνωρίζει εκ των ένδον και βιωματικά ότι ο "ψεκασμός" έχει πειράξει και κάποια δικά του μυαλά, οπότε συνήγαγε ευλόγως ότι ο συστηματικά διενεργούμενος "ψεκασμός" θα έχει πειράξει και τα μυαλά κάποιων πολιτών.

2η περίπτωση:

Τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης, έχοντας απόλυτη επίγνωση των πράξεών τους, συνεχίζουν ακάθεκτα τον εμπλουτισμό των κορω(παρα)νοϊκών μέτρων που κοσμούν τον "θαυμαστό καινούργιο κόσμο" μας με νομοθετικά σ κ ο υ π ι δ α ρ ι ά.

Όπως εξηγεί ο πατέρας ενός τέτοιου κόσμου, «οι ψυχολογικές πιέσεις μπορούν να προκληθούν με πολλούς τρόπους», ένας εξ αυτών είναι το να «περιέρχεται ο εγκέφαλος σε σ ύ γ χ υ σ η εξαιτίας ερεθισμάτων που είναι αντίθετα από αυτά που [το ζώο] έχει μάθει να περιμένει» (Aldous Haxley,

Επιστροφή στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, μτφ.: Στ. Παϊπέτης, εκδ. Μέδουσα, Αθήνα 2014, σελ. 100-101). Επομένως, όχι μόνο η σκοπούμενη πρόκληση φόβου, θυμού ή ανησυχία αλλά και η σύγχυση αυξάνουν τον βαθμό της δεκτικότητας υ π ο β ο λ ή ς.

Υπό αυτό το πρίσμα, η προδήλως άνιση, και δη με έναν καταγέλαστο τρόπο, μεταχείριση των αυθαιρέτως διαχωρισθέντων πολιτών αποσκοπεί (και πάλι) στην   χ ε ι ρ α γ ώ γ η σ η  της μάζας.

Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία:

Η παρούσα κυβέρνηση, συμπλέουσα με τις περισσότερες νεοταξίτικες και προσκυνημένες στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ κυβερνήσεις του πλανήτη, εφαρμόζει τις βασικές αρχές που περιγράφονται στα εγχειρίδια  π ρ ο π α γ ά ν δ α ς και π λ ύ σ η ς εγκεφάλου, δηλ. τα best seller κρατών των οποίων το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελού!

ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com/2021/01/blog-post_655.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .