Παρασκευή, Ιανουαρίου 22

Αποφάσεις για σχολεία, μετακινήσεις εκτός νομού, ΟΠΑΠ, εστίαση -Όσα ανακοινώνονται

Κυβερνητική σύσκεψη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων πραγαματοποιήθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του καθηγητή Σωτήρη Τσίοδρα, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Μείζονα προτεραιότητα, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί για την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων και στο πλαίσιο αυτό εξέταζεται η επιστροφή των μαθητών στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου. Μάλιστα, αύριο αναμένεται να θέσει το θέμα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ υπάρχει κι ένα παράθυρο για δύο ακόμα μικρά «ανοίγματα» από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Το πρώτο είναι η επαναλειτουργία των πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών και το δεύτερο να επιτραπεί και το κυνήγι εντός νομού, χωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα.

Ένα ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Όπως αναφέρουν στον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη, πριν τις 8 Φεβρουαρίου δε θα έχουμε απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον χειμερινό τουρισμό και συγκεκριμένα τα χιονοδρομικά κέντρα. Υπάρχει ένα σενάριο ότι ίσως ανοίξουν στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο το θέμα αυτό θα συζητηθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, δε θεωρείται πιθανή η επαναλειτουργία της πριν το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .