Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσινγκτον> Φοβούνται εξέργερση κατά την ορκωμοσία

Ο στρατός στους δρόμους

-Η Αμερική είναι τώρα είναι μία ακυβέρνητη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ χθες το βράδυ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον, καθώς η αστυνομία αποκάλυψε τρία σχέδια για επίθεση στο Καπιτώλιο πριν την ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Η δήλωση του Τραμπ επιτρέπει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, όπως ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.

Το FBI προειδοποίησε το προσωπικό του για πιθανές εξεγέρσεις στα καπιτώλια και στις 50 πολιτείες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας, ειδικά εάν ο Τραμπ απομακρυνθεί από το αξίωμα πριν ο Μπάιντεν αναλάβει να νέα του καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, ενώ για λόγους ασφαλείας, έχει ήδη έχει ανεγερθεί ένας μεταλλικός φράχτης, ύψους 2,1 μέτρων, γύρω από το Καπιτώλιο, εκεί όπου την 6η Ιανουαρίου το κτίριο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Για το CNN, η Αμερική, ύστερα από μία τετραετία κάκιστης διακυβέρνησης υπό την προεδρία Τραμπ, τώρα είναι μία ακυβέρνητη χώρα, μετά την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο από ταραξίες- υποστηρικτές του, για τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθούν ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Μπάιντεν.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μιούριελ Μπάουζερ απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για αυξημένα προστατευτικά μέτρα στις 20 Ιανουαρίου και ζήτησε από τους Αμερικανούς να αποφύγουν την πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας.

Η Μπάουζερ έχει ζητήσει την λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Μπάιντεν μετά την εισβολή οπαδών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας «μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση» η δήμαρχος δήλωσε ότι η ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου απαιτεί μια «διαφορετική προσέγγιση» σε σχέση με παλαιότερες ορκωμοσίες.

Η τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ είναι μία εκδήλωση που συνήθως προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πρωτεύουσα. Αυτή τη φορά όμως θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/se-katastasi-ektaktis-anagkis-i-oyasingkton-gt-fovoyntai-exergersi-kata-tin-orkomosia/