Σάββατο, Ιανουαρίου 2

Ο πανικός οδηγός της κυβέρνησης για κορωνοϊό: Απέτυχε παντού και την πληρώνουν η χώρα και οι πολίτες της!

Ο πανικός οδηγός της κυβέρνησης για κορωνοϊό: Απέτυχε παντού και την πληρώνουν η χώρα και οι πολίτες της!

Ο πόλεμος με τον «αόρατο εχθρό» χάθηκε!

Η νέα αυστηροποίηση του lockdown που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας είναι προϊόν καθαρού πανικού ο οποίος πλέον οδηγεί την κυβέρνηση σε παλινωδίες και σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Άλλωστε έχουμε lockdown από τις 7 Νοεμβρίου και τα κρούσματα δεν πέφτουν, μία-δύο ή τρεις βδομάδες ακόμα «θα μας σώσουν»; 

Είναι φανερό πως πλέον ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί εντελώς αφού η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα(!) και οι αποφάσεις παίρνονται πλέον δεν είναι προϊόν λογικής επεξεργασίας αλλά προϊόν καθαρού πανικού.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πανικός είναι τέτοιος που σύμφωνα με τις πληροφορίες το lockdown υπήρξε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και δεν συνεννοήθηκε με τους λοιμωξιολόγους τους οποίους απλά... ενημέρωσε.

Για να φτάσουμε ως εδώ τα λάθη ήταν πολλά και απανωτά, πάνω από όλα το πρώτο lockdown το οποίο εξάντλησε πρόωρα τις ψυχολογικές και οικονομικές «άμυνες» των πολιτών και του κράτους.

Αναλυτικά οι αποτυχίες τις κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα του κορωνοϊού: 

-Οι ΜΕΘ τελείωσαν και το 80% των ανθρώπων πεθαίνουν εκτός. 

-Μοριακά τεστ δεν γίνονται. 

- Τα εμβόλια φτάνουν με το σταγονόμετρο.

-Παρά το lockdown τα κρούσματα δεν πέφτουν. 

-Η οικονομία έχει καταστραφεί.

Αν η μάχη με τον κορωνοϊό ήταν πόλεμος με τον «αόρατο εχθρό» όπως αρέσκονταν να λένε συνεχώς στην αρχή της πανδημίας κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, αυτή τη στιγμή ο πόλεμος έχει χαθεί, αφού όλα τα μέτωπα έχουν καταρρεύσει και ο εχθρός προελαύνει ανενόχλητος προς την πρωτεύουσα. 

Γι' αυτό άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συνεννοήθηκε με την επιτροπή πριν το νέο lockdown, όπως ένας ηττημένος αρχηγός κράτους δεν συνεννοείται με τους στρατηγούς του (με τους οποίος φέρει από κοινού την ευθύνη για την πανωλεθρία), τι νόημα έχει αφού ο πόλεμος χάθηκε και δεν υπάρχει δυνατότητα ανατροπής της κατάστασης;

Πλέον μιλάμε για προσπάθεια πολιτικής διαχείρισης της ήττας και τίποτα άλλο. 

Και όπως πάντα σε έναν πόλεμο την πληρώνει ο άμαχος πληθυσμός... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .