Δευτέρα, Ιανουαρίου 18

Δείτε ποια διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων

Τζουλιάννα Καρνέζη

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Και η διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προστασία της καρδιάς σας.

Συγκεκριμένα, οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς - ενώ η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης και επεξεργασμένων κρεάτων σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ενώ πολλά προγράμματα διατροφής ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια που υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία και είναι εύκολο να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα. Και αυτή η διατροφή είναι η Μεσογειακή. 

Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στα παραδοσιακά πρότυπα διατροφής των ανθρώπων που ζούσαν στην Ελλάδα και τη Νότια Ιταλία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

Σε γενικές γραμμές, η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση στα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων κόκκων, ξηρών καρπών, σπόρων, φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, ψαριών και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Περιλαμβάνει επίσης μέτριες ποσότητες πουλερικών, αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και κόκκινου κρασιού. 

Επιπλέον, περιορίζει ή εξαλείφει τα πρόσθετα σάκχαρα, τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες, τα σνακ υψηλής επεξεργασίας και τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα. 

Οφέλη για την υγεία της μεσογειακής διατροφής

Η μεσογειακή διατροφή που αποτελείται από μεγάλες ποσότητες φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών, ψαριών και ελαιολάδου - σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα - μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας. 

Πολλές μελέτες συσχετίζουν τη μεσογειακή διατροφή με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καθώς και παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

https://jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .