Τρίτη, Ιανουαρίου 5

Χωρίς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ορκωμοσία των υπουργών

Χωρίς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ορκωμοσία των υπουργών

Δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία των υπουργών της κυβέρνησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας Δικαιάκος, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δώσει το παρών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης γιατί θεσμικά ο αρχιεπίσκοπος παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού. 

Παράλληλα, όσον αφορά στους ναούς, ο κ. Δικαιάκος ανέφερε πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τα Θεοφάνια, παρά τη σχετική απαγόρευση από την πολιτεία λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Την ίδια ώρα τόνισε πως, αν υπήρχε ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου πριν από την απόφαση της κυβέρνησης να μη λειτουργήσουν οι ναοί, ίσως να υπήρχε διαφορετική εξέλιξη στα πράγματα. Μάλιστα σημείωσε πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκίνησε την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, χρησιμοποιώντας μια φράση του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής: «Τα συμφωνηθέντα τηρούνται». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .