Τρίτη, Ιανουαρίου 5

ΛΑΟΣ και Κολωνάκι

Δημήτρης Ψαρράς

Οι ακροδεξιές και αντισημιτικές καταβολές του Μάκη Βορίδη, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Με την αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη σε υπουργό Εσωτερικών ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριό του. Κανείς δεν μπορεί να προσάψει στον κ. Βορίδη ότι έχει ποτέ κρύψει τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Κι αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την παράδοση της Ν.Δ., δεν συμβαδίζουν δηλαδή ούτε με την (καραμανλική) λαϊκή Δεξιά ούτε με τη (μητσοτακική) νεοφιλελεύθερη. Αν απέκτησε κάποιο πρότυπο ο κ. Βορίδης στην πολιτική του διαδρομή αυτό δεν είναι άλλο από τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον Γάλλο ακροδεξιό ηγέτη, από τον οποίο αντέγραψε και το όνομα του κόμματος που ίδρυσε: Front National ο Λεπέν, Ελληνικό Μέτωπο ο Βορίδης.

Η ιδιαιτερότητα του Μάκη Βορίδη είναι ότι ο ίδιος προσεγγίζει την Ακροδεξιά με την άνεση της ανώτερης τάξης στην οποία ανήκει. Και έτσι τον είδαμε να μεγαλοπιάνεται ακόμα και την περίοδο που το «κόμμα» του δεν κατόρθωνε να συγκεντρώσει ούτε λίγες χιλιάδες ψήφους. Τώρα, με την προσωπική στήριξη του πρωθυπουργού βρίσκεται σε μια νευραλγική θέση, από όπου μπορεί να εφαρμόσει τις ακραίες πολιτικές που πάντοτε ονειρευόταν. Δεν μιλάμε για νεανικές υπερβολές, όπως οι σκηνές με το τσεκούρι που έχουν απαθανατιστεί χάρη στον φακό του Τάσου Κωστόπουλου.

Τα ίδια σχεδιάζει και σήμερα, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις του τα τελευταία χρόνια, από τη θέση του τομεάρχη Εσωτερικών της Ν.Δ. Στόχος του ήταν να αντιμετωπιστεί η Αριστερά με όρους εμφυλιοπολεμικούς, ως εσωτερικός εχθρός. «Πρέπει να συζητήσουμε αν αυτό το οποίο στην Ελλάδα ονομάζουμε Αριστερά, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο για τη θεσμική λειτουργία του πολιτεύματός μας», έλεγε στις 23.10.2017. Και λίγους μήνες αργότερα: «Η Αριστερά πρέπει να ηττηθεί, πρέπει να χάσει την ιδεολογική ηγεμονία της. Δεν αγωνιζόμαστε λοιπόν απλώς για μια εκλογική νίκη. Αγωνιζόμαστε για τις ψυχές μας, την πατρίδα μας, την ιστορία μας, το έθνος μας» (26.4.2018).

Και για όσους δεν κατάλαβαν υπήρξε αργότερα και η ρητή εμφυλιοπολεμική αντιμετώπιση της Αριστεράς: «Να μην ξαναβρεθεί [η Αριστερά] στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές» (22.8.2018).

Το αστείο είναι ότι τη σκληρότερη κριτική για τον Βορίδη έχει κάνει ο άνθρωπος που τους τελευταίους μήνες έχει αποθεωθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έγραφε:

«Δεν ξεχνάμε ότι ως μαθητής ο Βορίδης κυκλοφορούσε με το “Ο Αγών μου” του Χίτλερ, ότι ίδρυσε τη νεοναζιστική, αντισημιτική οργάνωση “Ελεύθεροι Μαθητές”, ότι ως φοιτητής ίδρυσε τη φασιστική οργάνωση “Φοιτητική Εναλλακτική”, το ότι διαδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο ως γραμματέας της Νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ, ότι με μέντορα και καθοδηγητή τον Λεπέν ίδρυσε το ρατσιστικό κόμμα Ελληνικό Μέτωπο που είχε για σλόγκαν το ρατσιστικό “κόκκινη κάρτα στους μετανάστες”, το ότι στις εθνικές εκλογές του 2000 ένωσε το κόμμα του με αυτό του αυτοαποκαλούμενου νεοναζί και αντισημίτη Κώστα Πλεύρη και ότι μπήκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο με το αντισημιτικό κόμμα του Καρατζαφέρη, ο οποίος υποστήριζε ότι “τα χέρια του Εβραίου μυρίζουν αίμα” και ότι στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου δεν σκοτώθηκε κανένας Εβραίος γιατί όλοι τους είχαν ειδοποιηθεί να μην πάνε στη δουλειά τους. […] Το κορυφαίο ατόπημα του Λουκά Παπαδήμου και ιδιαίτερα του Αντώνη Σαμαρά που εγκαινίασαν το “ξέπλυμα” του Βορίδη, θα το κρίνει η Ιστορία» (Σάμπυ Μιωνής, «Ο εβραϊκός λαός δεν ξεπλένει ρατσιστές και αντισημίτες, Μάκη Βορίδη», «Εφ.Συν.» 5.3.2018).

Το ξέπλυμα του Σαμαρά τελείωσε. Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απλώσει τον Μάκη Βορίδη να στεγνώσει.

 Πηγή:www.efsyn.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




 sioualtec.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .