Παρασκευή, Ιανουαρίου 22

Κίνα κορωνοϊός: Κατασκευάζει ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας Covid-19

Η Κίνα έχει θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο τον ιό, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος αγωνίζεται για αυξανόμενους θανάτους και υπερφορτωμένα νοσοκομεία. Αλλά μια πληθώρα μικρών, τοπικών εστιών έχει παρακινήσει τους Κινέζους αξιωματούχους να ζητήσουν μαζικές εξετάσεις, αυστηρούς αποκλεισμούς και να προετοιμαστούν να μετακινήσουν ολόκληρα χωριά στην εγκατάσταση

καραντίνας για να εξαλείψουν την αναβίωση. Οι σκηνές έξω από το Shijiazhuang, βόρεια Κίνα, θυμίζουν τις προσπάθειες του Πεκίνου στις αρχές του περασμένου έτους για την κατασκευή αυτοσχέδιων υπαίθριων νοσοκομείων στο Wuhan — την κεντρική πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκαν κρούσματα Covid-19- μέσα σε λίγες ημέρες.

Τα κτίρια καραντίνας στο Shijiazhuang είναι εξοπλισμένα με μπάνια, Wi-fi και κλιματισμό και θα στεγάζουν στενές επαφές επιβεβαιωμένων ασθενών με ιούς μόλις ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV έδειξε εργαζόμενους με φανέλες υψηλής ορατότητας και σκληρά καπέλα να συναρμολογούν τις κατασκευές τύπου καμπίνας στο σκοτάδι, ενώ σημαίες με τα ονόματα κατασκευαστικών ομάδων και μονάδων του Κομμουνιστικού Κόμματος κυμάτιζαν από τα κτίρια που ολοκληρώθηκαν. Η μονάδα αναμένεται να έχει αρκετές αίθουσες για να φιλοξενήσει περισσότερα από 4.000 άτομα μόλις ολοκληρωθεί, δήλωσε την Τρίτη το CCTV.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου, καθώς πόλεις της Βόρειας Κίνας έβαλαν εκατομμύρια σε εγκλεισμό για εκατοντάδες νέες μολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι χωριών στην επαρχία Hebei  έχουν τεθεί σε καραντίνα σε κεντρικές εγκαταστάσεις, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ την προηγούμενη βδομάδα. Εν τω μεταξύ, εκατομμύρια ντόπιοι κάτοικοι έχουν δοκιμαστεί για τον ιό πολλές φορές. Η Κίνα βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή για πιθανό κύμα υποθέσεων που πυροδοτήθηκαν από την επερχόμενη αργία του Σεληνιακού Νέου Έτους, η οποία αναμένεται να “θέσει τεράστιες προκλήσεις” στην πρόληψη ιών, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ανώτερος εθνικός αξιωματούχος υγείας Wang Bin.

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .