Πέμπτη, Ιανουαρίου 14

Eάν στα 65 σου ανέχεσαι μία Φώφη, τι περιμένεις από τη πολιτική;

 Κρίμα Ανδρέα…

Υπάρχει τίποτε πιο προσβλητικό από το να σε κυβερνάει η Φώφη εάν δεν είσαι Σκανδαλίδης;

Γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Δηλαδή είναι κοντά στα 65. Και παρότι έφτασε στα 65-μισό αιώνα και 15 χρόνια ζωής-ανέχεται ακόμη να βρίσκεται κάτω από τη Φώφη Γεννηματά η οποία είναι αρχηγός κόμματος εξαιτίας επωνύμου. Εάν λεγόταν Φώφη Παππά θα ήτο ακόμη υπάλληλος στη τράπεζα. Υπάρχει τίποτε πιο προσβλητικό από το να σε κυβερνάει η Φώφη εάν δεν είσαι Σκανδαλίδης;

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Και εάν δεν έχεις το ανάστημα να τα βροντήξεις αφού περάσεις γεννές 14 την ανύπαρκτη αρχηγό σου, τι περιμένεις από τη πολιτική; Δηλαδή πόση ταπείνωση πια για να μένεις στο χαζοΚΙΝΑΛ ρε Ανδρέα;

Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το μυαλό ενός πολιτικού. Ο Ανδρέας Λοβέρδος σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες με μεταπτυχιακό τίτλο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Διδακτορική Διατριβή στο θέμα «Τρομοκρατία και πολιτικό έγκλημα. Μελέτη των φαινομένων από την πλευρά του Δικαίου».

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά.

Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Δικηγόρος, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών.

Λίγες μέρες πριν τελειώσει το 2020 το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου “Απόπειρα δολοφονίας”, από τις Εκδόσεις Ίνδικτος, είδε το φως της δημοσιότητας με την επίσημη κυκλοφορία του στα βιβλιοπωλεία.

Ένα από τα επίμαχα κομμάτια αυτού του βιβλίου αφορούσε στην πρόθεση του κ. Λοβέρδου, έτσι όπως ο ίδιος την κατέγραψε στις σελίδες του, να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόπειρα της δικής του πολιτικής δολοφονίας. Ο ίδιος ζοχαδιάσθηκε πολύ με αυτή την ιστορία και πολύ σωστά ήθελε να πλακώσει τον Τσίπρα στα χαστούκια. Το θέμα είναι ότι η αρχηγός Φώφη υπήρξε η ουρά του Τσίπρα σε όλη αυτή την υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, εξομολογείται σήμερα στο TheTOC πώς γεννήθηκε η συγγραφική ιδέα αυτού του βιβλίου, πώς εκλογίκευσε στην πορεία τον θυμό που ένιωθε, ενώ μιλά και για τη χθεσινή αντικατάστασή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής.

Οσον αφορά στην απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον αντικαταστήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος -που έχει δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής- δεν θέλησε να “ρίξει λάδι στη φωτιά” και επανέλαβε και την ψύχραιμη δήλωσή του ότι “η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου. κ. Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που του παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη”.

Δηλαδή στα 65 του ευχαριστεί και από πάνω την τραπεζουπάλληλο του ΚΙΝΑΛ που υποδύεται την οραματίστρια ηγέτιδα.

“Θα συνεχίσω να δίνω με δύναμη, κέφι και αισιοδοξία τις μάχες για την παράταξη ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής”, τόνισε ο κ. Λοβέρδος κλείνοντας.
Πώς όμως ξεκίνησε η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου “Απόπειρα δολοφονίας”;

“Η συγγραφική ιδέα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2019 μετά τις εκλογές, αλλά είπα να κάνω πίσω, να περιμένω να δω τι θα κάνει η Βουλή. Και όταν η Βουλή παρέπεμψε τον κ. Παπαγγελόπουλο και έκανε αναφορά στους ΄συμμέτοχους άρχισα να γράφω. Έτσι, στις 30 Σεπτεμβρίου το είχα παραδώσει στον εκδότη μου.”
Μπορούσε άραγε να γίνει ψύχραιμα η καταγραφή και στη συνέχεια η συγγραφή των γεγονότων;

“Εγώ δεν μπορώ να γράφω ψύχραιμα, έτσι ένιωθα έτσι έγγραφα. Συζήτησα πολύ με τον εαυτό μου, χωρίς να καταφύγω σε ψυχολόγο. Το κουβέντιασα με τον εαυτό μου και τελικά είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα μισήσεις. Το μίσος είναι συναίσθημα των μικρών ανθρώπων και βγάζει μόνο κακό. Έφτασε το μυαλό μου στην εκδίκηση αλλά και αυτή την πήρα πίσω.

Το κομμάτι με τον τέως πρωθυπουργό το γράφω όπως κατέληξα να το σκέφτομαι. Ήταν μία πρώτη σκέψη μου αυτή, γράφω πώς το συζήτησα, πως το απέρριψα. Έφτασα να κάνω εξομολόγηση ακόμα και με τον πνευματικό μου”.

Απαντώντας στην κριτική αναφορικά με την επιλογή του να αναφέρει στο βιβλίο τις σκέψεις του να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λοβέρδος τονίζει πως δεν φοβάται την κριτική και πως ο φόβος δεν συνιστά για τον ίδιο πολιτική επιλογή. Προσθέτει ότι, το βιβλίο είναι βιωματικό και όταν αποφασίζεις να γράψεις βιωματικά δεν πρέπει να υποκρίνεσαι.

“Δεν ήθελα να αυτολογοκριθώ. Αυτός που τελικά με απέτρεψε από την βιαιοπραγία ήταν ο εαυτός μου. Οι πρώτοι άνθρωποι που το συζήτησα μαζί τους ήταν οι στενοί μου συνεργάτες, ο Άγγελος Καραχάλιος και η Μαρία Μηλίνη. Όταν το άκουσαν στην αρχή με κοιτάγανε και μετά πετάχτηκαν από τις καρέκλες τους και άρχισαν να φωνάζουν. Εγώ ήμουν απαθής, η αντίδραση τους ήταν ενδεικτική για την απόφασή μου αλλά τελικά εγώ είπα όχι. Σκέφτομαι, αποφασίζω, λειτουργώ και είμαι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται”, λέει ο κ. Λοβέρδος στον toc.gr
Τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκαλύπτει πώς αντέδρασε η κόρη του όταν άρχισε να ακούει στις ειδήσεις για τη σκευωρία Novartis, αλλά και τι είπε με τους γιους του για την προοπτική να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

“Όταν η περιπέτεια αυτή ξεκίνησε και δημοσίως εγώ ήμουν στη νότια Καρολίνα με το συνάδελφο Χρήστο Καραγιαννίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν στην ίδια αντιπροσωπεία. Ο Χρήστος έζησε τις πρώτες αντιδράσεις και μάλιστα ήταν και πάρα πολύ ευγενικός άνθρωπος γιατί με στήριξε όταν μια εφημερίδα έγραψε ότι είμαι στην Αμερική για άλλο λόγο. Μου είπε ότι παρά το γεγονός ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ εγώ έρχομαι μάρτυρας αν κάνεις μήνυση. Εκεί με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο, της λέω ‘τι θες’ και μου λέει ‘μπαμπά τι λένε για σένα στην τηλεόραση’; Της είπα ‘δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά, θα έρθω να σου τα πω’. Η συζήτηση με τα παιδιά μου έγινε όταν γύρισα. Τα παιδιά μου ήταν τελείως μαζί μου και μάλιστα πολύ θυμωμένα, ειδικά τα αγόρια. Όταν μετά πέρασε ο καιρός και συζητούσαμε μαζί με τους δύο γιους μου ένα βράδυ, τους λέω ξέρετε σκέφτομαι να χτυπήσω τον Τσίπρα.

Ο ένας που ήταν πιο εσωτερικός μου λέει ‘έλα πατέρα τώρα ξέρουμε ότι αυτά είναι ανοησίες γράψτο στα παλιά σου τα παπούτσια’. Κι έφυγε. Ο άλλος έμεινε μιάμιση ώρα, μου μοιάζει πιο πολύ, είναι πιο συναισθηματικός και αυθόρμητος και εξωτερικεύεται πιο πολύ. Μου λέει ‘λοιπόν κοίταξε μην το κάνεις θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Είμαι Μέσι Μπαρτσελόνα, φουλ Μέσι αλλά αν ο Μέσι χτυπούσε τον Ρονάλντο θα ήμουνα Ρονάλντο’. Δηλαδή ήθελε να μου πει το παιδί με τον τρόπο του μην τα κάνεις αυτά τα πράγματα. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αντέδρασαν και οι δύο”, σημείωσε.

Παρά την φόρτιση και αυτές τις σκέψεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει σήμερα ότι μπορεί και συζητάει με τον Αλέξη Τσίπρα και δεν τον έχει στιγματίσει εφ’ όρου ζωής εκείνη η συμπεριφορά. Μάλιστα, απαντά τι θα κάνει αν τον ρωτήσει ο Αλέξης Τσίπρας γιατί ήθελε να τον χτυπήσει .

“Θα απαντούσα ότι προσωποποιούσε το πλήθος των ανθρώπων εκείνων μέσα στη Βουλή που πήγαν να με δολοφονήσουν γιατί δολοφονία δεν είναι μόνο να πεθάνεις βιολογικά, δολοφονία είναι να απαξιωθείς τελείως και όταν είσαι γνωστός σε 11 εκατομμύρια πολίτες. Δολοφονία είναι ο δρόμος που τους συναντάς. Αυτό το θέμα με έχει αγγίξει προσωπικά και μέχρι βάθος, τώρα όμως αισθάνομαι ότι έχω πανοπλία. Δεν με έχει στιγματίσει όμως εφόρου ζώης σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά του, το έχω εκλογικεύσει ,δούλεψα με τον εαυτό μου.

Με τον κ. Τσίπρα συναντιέμαι στη Βουλή γιατί το γραφείο του είναι κοντά στο δικό του και επειδή καθόμαστε δίπλα δίπλα έχει συμβεί να μιλήσουμε. Είμαι ένας πολιτικός που αυτή η ιστορία με δυνάμωσε και δεν με σκότωσε άρα μπορώ και χειρίζομαι τους ανθρώπους όπως οφείλω να τους χειρίζομαι, ως σύγχρονος έλληνας πολιτικός. Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.”

Με λίγα λόγια ούτε τον Τσίπρα πλάκωσε αλλά και τη Φώφη τη τραπεζουπάλληλο ανέχεται.

Κρίμα Ανδρέα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .