Τετάρτη, Ιανουαρίου 6

ellinika hoaxes και οι διαχειριστές του ...οτι πιο σιχαμερό εχει βγάλει και ανέχεται η ελληνική κοινωνία !

 λιο

 Τα ellinika hoaxes έσπευσαν να στηρίξουν τον Τσιτσιπά «αποδεικνύοντας» ότι δεν πήγε στο Ντουμπάι για τις γιορτές αλλά ήταν ήδη εκεί. Μόνο που η κριτική στον Τσιτσιπά και στους άλλους σελέμπτριτις δεν είναι ότι πήγαν στο Ντουμπάι ειδικά για τις γιορτές, ούτε ότι βρέθηκαν εκεί παράνομα. 

Είναι, ότι ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν και οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ούτε τους συγγενείς τους, αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τα ταξικά τους προνόμια και ξεφάντωσαν στο εξωτερικό, δίχως κανένα μέτρο προστασίας.

Ο Τσιτσιπάς μάλιστα είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση για να διαφημίσει αυτά τα μέτρα.

Ωστόσο, τα ellinika hoaxes στάθηκαν στο επουσιώδες – το πώς βρέθηκε ο Τσιτσιπάς στο Ντουμπάι – για να συγκαλύψουν το ουσιώδες, ότι ο άνθρωπος που μας προέτρεπε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα, δεν τα τηρεί ο ίδιος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν το ίδιο. Από την αρχή έγινε εμφανές ότι ο στόχος τους δεν είναι να διαψεύδουν διάφορους μύθους αντιπαραβάλλοντας επιστημονικά δεδομένα και εμπεριστατωμένη ανάλυση. 

Ήταν, με τις πλάτες και τα χρήματα του facebook, ν’ αστυνομεύσουν το διαδίκτυο επιβάλλοντας την ακροκεντρώα οπτική στον δημόσιο λόγο, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης των fake news. 

Η τακτική τους απλή, έχτισαν το προφίλ των myth busters «καταρρίπτοντας» διάφορα ανόητα δημοσιεύματα για το πώς η ιερή παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα δεν θεράπευσε κάποιον δυστυχισμένο ή ότι η τάδε εικόνα της Παναγίας δεν δάκρυσε, για να το αξιοποιήσουν στη συνέχεια παρεμβαίνοντας στην πολιτική αντιπαράθεση κομίζοντας, υποτίθεται, μια αμερόληπτη ματιά που θα αποφανθεί για τα ζητήματα άπαξ διαπαντός από τη σκοπιά της επιστήμης. 

Στην πραγματικότητα τοποθετούνται υπέρ συγκεκριμένων θέσεων (φιλοκυβερνητικών) συγκαλύπτοντας όμως τον πολιτικό τους ρόλο κάτω από τον μανδύα μιας δήθεν επιστημονικής αντικειμενικότητας. 

Εργαλειοποιούν, με δυο λόγια, την επιστήμη στη υπηρεσία της φιλελέ ιδεολογίας με στόχο να ακυρώσουν εκ των προτέρων τον πολιτικό αντίλογο, εμφανίζοντάς τον ως fake news, ανορθολογικό ή θεωρία συνωμοσίας.

Τα ellinika hoaxes, δεν διεξάγουν κάποιον ευγενή αγώνα για την υπεράσπιση της αλήθειας και της επιστήμης. Πουλάνε ιδεολογικά ψέματα μασκαρεμένα σε επιστημονικές αλήθειες.https://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .