Τρίτη, Ιανουαρίου 5

Ορκωμοσία με rapid test: Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ιερώνυμου εν μέσω "Ιερού αντάρτικου"

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ιερώνυμου
Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ιερώνυμου EUROKINISSI

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Με πολιτικό όρκο οι Αμυράς και Γιατρομανωλάκης. Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.

Σε τρεις διαφορετικές ομάδες πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πριν την ορκωμοσία όλα τα μέλη της κυβέρνησης έκαναν rapid test.

Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης
Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης EUROKINISSI

 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο (πρώην πλέον) κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ανακοινώσει την επιστροφή σε σκληρό lockdown για μία εβδομάδα και είχε προαναγγείλει ότι: "Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους".

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο των "σκληρών" της Ιεραρχίας αλλά και της Αρχιεπισκοπής, διότι όπως λένε από την Εκκλησια δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση από το Μαξίμου, κάτι που διαψεύδουν όμως κυβερνητικά στελέχη.

Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης
Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης EUROKINISSI
Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Εν τέλει, και παρά τις πρώτες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε κανονικά το "παρών" στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος παρέμεινε για μισή ώρα στο Προεδρικό και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Κατά την ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος είπε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό και στα νέα μέλη της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε με νόημα, "και καλή συνεργασία".

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών
Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών EUROKINISSI

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει άλλωστε αύριο τον αγιασμό των υδάτων, σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία κίνηση του Αρχιεπισκόπου που έχει συσπειρώσει γύρω του όλη την Εκκλησία, ενώ η Εκκλησία προετοιμάζεται κανονικά για τους εορτασμούς με τα μέτρα που ίσχυαν για τα Χριστούγεννα.

Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης
Ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης EUROKINISSI

-Στις 11.00 ορκίστηκαν οι:

1. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

2. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

3. Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών

4. Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

5. Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

6. Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

-Στις 11.45 ορκίστηκαν οι:

1. Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

2. Χρήστος Ταραντίλης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

3. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

4. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

5. Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

6. Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Στις 12.30 ορκίστηκαν οι:

1. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών

2. Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

3. Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

4. Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

5. Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

6. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

Με πολιτικό όρκο:

1. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

2. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θυμίζουμε πως μετά τον ανασχηματισμό, από υπουργικά πόστα αποχώρησαν οι Τάκης Θεοδωρικάκος (Εσωτερικών) και Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας).

Την ίδια στιγμή, μετακινούνται οι Μάκης Βορίδης (από Αγροτικής Ανάπτυξης σε Εσωτερικών) και Κωστής Χατζηδάκης (από Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Εργασίας), ενώ αναβαθμίζεται ο Κώστας Σκρέκας (από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Κυβερνητικός εκπρόσωπος – ο οποίος προχώρησε και στην ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος – και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης.

Επίσης, μετακινείται η Σοφία Ζαχαράκη (από υφυπουργός Παιδείας σε υφυπουργός Τουρισμού) και ο έως σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναβαθμίζεται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει με τη σειρά του υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Αναβαθμίζεται, επίσης, από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Από τις θέσεις υφυπουργών αποχώρησαν οι Βασίλης Διγαλάκης (Παιδείας), Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος), Μάνος Κόνσολας (Τουρισμού), Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Θεόδωρος Καράογλου (Εσωτερικών, με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός και οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος, Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

https://www.news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .