Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26

Οι πρώτες ώρες του Λιγνάδη σε ειδική πτέρυγα των φυλακών της Τρίπολης και η… περίεργη άνωθεν εντολή: «Θα τον επιτηρείτε 24 ώρες το 24ωρο»! Ποιοι και τι φοβούνται;


Αμίλητος και με το ίδιο τρομακτικό βλέμμα που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτογράφοι κατά το πήγαινε-έλα του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε αμίλητος και ψυχρός, στις 5 το απόγευμα, το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης.

Σε ειδικό χώρο Covid-19 της επίσης ειδικής πτέρυγας των φυλακών Τρίπολης όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα βρίσκεται, όπως μάθαμε, όχι μόνος του αλλά με άλλους δυο τρόφιμους για μια εβδομάδα, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης καραντίνας.

Ο 57χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης, μετά την πολύωρη απολογία του, έφυγε από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ με κλούβα και οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης μετά από σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία για την αποφυγή τέλεσης νέων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο, ενώ, σημειώνεται ότι ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως προσφεύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση.

Μια φυλακή που με το νέο σχέδιο για την αναμόρφωση των φυλακών μετετράπη σε Κέντρο Κράτησης υποδίκων και καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 114 άτομα και θεωρείται από τις «ήσυχες» φυλακές της χώρας.

Όπως προβλέπεται από το ειδικό πρωτόκολλο, ο Δημήτρης Λιγνάδης με το που θα κλείσει πίσω του τη βαριά πύλη των φυλακών θα οδηγηθεί σε ειδική πτέρυγα Covid-19 όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα.

Στη συνέχεια, θα περάσει από ειδική συνέντευξη από τη διεύθυνση των φυλακών για να τοποθετηθεί σε κελί ή θάλαμο πάλι με άλλους δυο κρατουμένους ενώ, όπως μάθαμε, έχει δοθεί άνωθεν εντολή να βρίσκεται σε στενή 24ωρη επιτήρηση.

ArcadiaPortal.gr Στις φυλακές Τρίπολης ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Η αναμόρφωση των νέων φυλακών 

Τα καταστήματα κράτησης Γρεβενών και Τρίπολης έχουν οριστεί ως φυλακές για σεξουαλικά εγκλήματα. Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σωφρονιστικής πολιτικής, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, προχώρησε στον διαχωρισμό των φυλακών, ανάλογα με τα εγκλήματα που διαπράττονται.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε τον Ιανουάριο του 2021.

Στα Κ.Κ. Γρεβενών και Τρίπολης θα κρατούνται μόνο κρατούμενοι καταδικασμένοι για σεξουαλικής φύσεως εγκλήματα καθώς και για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αντίστοιχα έχει οριστεί η φυλακή Χαλκίδας για οικονομικά εγκλήματα, οι φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων ως υψίστης ασφαλείας, για κρατούμενους μεγάλης επικινδυνότητας. Και οι φυλακές Δομοκού έχουν μετατραπεί σε Πειθαρχικές φυλακές στην οποία κρατούνται καταδικασμένοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, ειδεχθή εγκλήματα καθώς και απείθαρχοι κρατούμενοι. 

lignadis_fylakes_tripoli_1
lignadis_fylakes_tripoli_4
lignadis_fylakes_tripoli_3
lignadis_fylakes_tripoli_2
lignadis_tripoli


(Πηγή φωτογραφιών: ArcadiaPortal.gr)

 https://patkiout.gr/showbiz/oi-protes-ores-toy-lignadi-se-eidiki-pteryga-ton-fylakon-tis-tripolis-kai-i-periergi-anothen-entoli-quot-tha-ton-epitireite-24-ores-to-24oro-quot-poioi-kai-ti-fovoyntai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .