Κυριακή, Φεβρουαρίου 28

Κάτω από αυτή την άμορφη μάζα κρυβόταν ένα πρόβατο –Του αφαίρεσαν 35 κιλά μαλλί, δεν έβλεπε καν [εικόνες & βίντεο]


ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΑΡΑΚ

Μπαάρακ το πρόβατο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη ανακούφιση πρέπει να ένιωσε αυτό το πρόβατο όταν αφαιρέθηκε από πάνω του το μπερδεμένο μαλλί του βάρους 35 κιλών, επιτρέποντάς του να δει καθαρά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Ο Μπαάρακ, όπως είναι το παρατσούκλι του, ήταν ελεύθερο για χρόνια στην άγρια φύση μέχρι που διασώθηκε από ένα καταφύγιο ζώων. Εθελοντές της ομάδας Edgar’s Mission στο Λάνσφιλντ της Αυστραλίας ανέφερε ότι το πρόβατο δεν πρέπει να είχε κουρευτεί εδώ και πέντε χρόνια.
Μια άμορφη μάζα από μπερδεμένο μαλλί, κλαδιά και έντομα

Πέρα όμως από την αντιαισθητική εμφάνισή του, η μπερδεμένη μάζα μαλλιού, δεν επέτρεπε στο ζώο ούτε καν να βλέπει. Οι εθελοντές του καταφυγίου χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα για να κουρέψουν το πρόβατο, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μερικά μόνο λεπτά. Και τώρα, το ζώο αναρρώνει και προσαρμόζεται στην νέα του ζωή. «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι υπήρχε ένα ζωντανό πρόβατο κάτω από αυτό το μαλλί» έγραψε το καταφύγιο ζώων σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας να κατανοήσουμε ότι κάτω από αυτή την κινούμενη μάζα από μπερδεμένο μαλλί, στολισμένο με αμέτρητα κλαδιά και έντομα, δεν ήταν η αυστραλιανή απάντηση στα γέτι, αλλά ένα πρόβατο» πρόσθεσαν στην ανάρτηση.
Το πρόβατο είχε τουλάχιστον 5 χρόνια να κουρευτείΤο πρόβατο είχε τουλάχιστον 5 χρόνια να κουρευτεί


Ο Μπαάρακ βρέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, να περιφέρεται μόνος του σε θάμνους στη Βικτόρια, περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης της Αυστραλίας. Το καταφύγιο έγραψε: «Κάθε μέρα το μαλλί του μεγάλωνε όλο και περισσότερο και η κατάστασή του γινόταν όλο και πιο απελπιστική, ενώ οι πιθανότητες επιβίωσής του λιγόστευαν. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το μαλλί μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα δυσκίνητο δέρας που συνεχίζει να μεγαλώνει καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός προβάτου. Εάν δεν κουρευτούν αυτά τα ζώα, ζουν σε μεγάλο μειονέκτημα, με συχνά απειλητικές για τη ζωή τους συνέπειες. Όπως συνέβη με τον Μπαάρακ. Τώρα, ανακουφισμένος από το βαρύ φορτίο του, ο Μπαάρακ είναι πράγματι πολύ ελαφρύτερος. Δεν θα παλεύει πια για φαγητό και στέγη, δεν θα είναι πλέον στο έλεος των αρπακτικών. Βέβαια, πάσχει πλέον από έλκος, την κληρονομιά της κάποτε μάλλον τυφλής κατάστασής του. Αλλά αυτό θα επουλωθεί και ο Μπαάρακ μπορεί πλέον να δει τον κόσμο πιο καθαρά».

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωσή του - Πλέον μπορεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή

  
 

 
Όλες οι ειδήσεις
    Παπαρίζου: Βίασαν την κολλητή μου στα 13 της και από τότε άλλαξε η ζωή της
    Survivor 4: Υποψήφια η Σαλαγκούδη σε ένα επεισοδιακό συμβούλιο -Καβγάδες, κλάματα και αλληλοκατηγορίες [βίντεο]
    Παύλος Κοντογιαννίδης: Τον γερό σεισμό δεν τον έχουμε ακούσει ακόμη
    Μέσα στο εργένικο σπίτι του Λεωνίδα Κουτσόπουλου -Η χουχουλιάρικη πολυθρόνα, οι vintage πινελιές [εικόνες]
    Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Σ' αγαπάμε Παυλούκι» - Η τελευταία φωτό με τον Παύλο Γαλακτερό πριν μπει Survivor

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/afairesan-malli-baroys-35-kilon-apo-probato


https://www.iefimerida.gr/zoi/afairesan-malli-baroys-35-kilon-apo-probato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .