Κυριακή, Φεβρουαρίου 21

6 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση

6 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση
 

H χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι απόρροια πολλών και διαφορετικών παραγόντων. Ωστόσο, ενδέχεται να επηρεάζει όχι μόνο την καθημερινότητα σας αλλά και την ψυχική σας υγεία αφού συχνά οδηγεί σε προβλήματα όπως η κατάθλιψη και το άγχος, σύμφωνα με ειδικούς. Εάν κάποιο από τα παρακάτω σημάδια σας χτυπήσουν «καμπανάκι», ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας λίγο περισσότερο...

Δεν δέχεσαι κοπλιμέντα

H ταπεινοφροσύνη είναι προσόν για έναν άνθρωπο αλλά, αν το παρακάνετε, ίσως δεν πιστεύετε αρκετά στον εαυτό σας. Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε πότε πρέπει να παραδέχεστε πως έχετε κάνει καλή δουλειά και πότε πρέπει να διατηρείτε χαμηλό προφίλ. Μερικές φορές, ένα «ευχαριστώ» είναι η καλύτερη απάντηση στα κοπλιμέντα που δέχεστε. 

Θεωρείς τον εαυτό σου συνηθισμένο 



Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ενός ανθρώπου με χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι να θεωρεί τον εαυτό του πολύ συνηθισμένο και να μην πιστεύει στην αξία του. Ένα τέτοιο άτομο νιώθει πως δεν είναι ικανό για σπουδαία πράγματα και αποδίδει την καλή του απόδοση στην ευκολία του εγχειρήματος που έφερε εις πέρας. 

Συνέχεια νομίζεις πως σε κρίνουν

Εάν νομίζεις συνέχεια πως οι άλλοι σε κρίνουν ή σε κοροϊδεύουν, τότε μάλλον δεν πιστεύεις αρκετά στον εαυτό σου! Σταμάτα να ασχολείσαι με τους άλλους και απόλαυσε τα θετικά στοιχεία σου. 

Δεν έχεις δική σου άποψη

Τρανταχτό παράδειγμα της χαμηλής αυτοπεποίθησης είναι να επικαλείσαι συνεχώς την άποψη των άλλων και να μην επικοινωνείς την δική σου. Στο μυαλό σου, αυτά που λένε οι άλλοι είναι πιο σημαντικά ή σωστά από αυτά που σκέφτεσαι - κάτι που όχι μόνο σε μειώνει, αλλά συχνά δεν ισχύει!

Νιώθεις κατώτερος

Εάν πιστεύεις συνεχώς πως οι άλλοι είναι καλύτεροι ή ομορφότεροι από σένα, τότε μάλλον η αυτοπεποίθησή σου χρειάζεται ενίσχυση! Το καλύτερο θα ήταν να σταματήσεις να συγκρίνεσαι με τους υπόλοιπους και να εστιάσεις στον εαυτό σου. Είσαι ξεχωριστός και ιδιαίτερος έτσι ακριβώς όπως είσαι!

Δεν κακομαθαίνεις τον εαυτό σου

Εάν διστάζεις να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου ή να σου  προσφέρεις κάτι που αγαπάς, πιθανών αισθάνεσαι ότι δεν αξίζεις και πολλά... Φοβάσαι να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου και συνεχώς τον κρίνεις αυστηρά. Μήπως τελικά να πάρεις εκείνα τα παπούτσια που θες;

Πηγή: brightside.me

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .