Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17

Άγριο ραδίκι Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες

Είναι τονωτικό του συκωτιού, αυξάνει τη ροή της χολής, είναι ισχυρό διουρητικό και συνίσταται για τις πέτρες των νεφρών & της χολής, τους ρευματισμούς, και τις αρθρίτιδες.

—Τα βοτανικά χαρακτηριστικά του ραδικιού

Ξεκινάμε με το ραδίκι, γιατί είναι της εποχής, φυτρώνει παντού και είναι και το πιο κοινό στα αυτιά όλων μας. Το Άγριο ραδίκι ή Πικροράδικο ή Πικραλίδα ανήκει

στο γένος Cichorium της οικογένειας Asteraceae.


Είναι φυτό μεσογειακό και αναφέρεται ακόμα και στα γραπτά του Διοσκουρίδη και του Γαληνού. Είναι φυτό πολυετές, ανθεκτικό, με βαθιά πασσαλώδη ρίζα και χοντρό στέλεχος που όταν κοπούν εκκρίνουν λευκό πικρό χυμό. Τα φύλλα είναι λογχοειδή και οδοντωτά, φυτρώνουν εναλλάξ και σχηματίζουν ρόδακα.


Ανθίζει τον Μάιο και το χρώμα των λουλουδιών είναι γαλάζιο. Η περίοδος που μπορείτε να μαζέψετε τα τραγανά φύλλα του στους αγρούς είναι από το χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης.


—Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες

Είναι τονωτικό του συκωτιού, αυξάνει τη ροή της χολής, είναι ισχυρό διουρητικό και συνίσταται για τις πέτρες των νεφρών & της χολής, τους ρευματισμούς, και τις αρθρίτιδες.


—Οδηγίες συλλογής

Αποφεύγετε τη συλλογή χόρτων από περιοχές που βρίσκονται δίπλα σε δρόμους, σε εργοστάσια και σε πολυσύχναστες περιοχές, όπου βγαίνουν βόλτα τα κατοικίδια της περιοχής.


Πηγή: blog.livingreen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .