Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού για τις «αντιθεσμικές ενέργειες» Μενδώνη

Ως εργαζόμενοι στον πολιτισμό και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αισθανόμαστε οργή για τις εξελίξεις αυτές.

 Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού για τις «αντιθεσμικές ενέργειες» Μενδώνη

Μετά τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, ανακοίνωση που στρέφεται κατά της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δημοσίευσε και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεά και Νήσων.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου με τίτλο «Ως εδώ» κάνει λόγο για «αντιθεσμικές ενέργειες» της υπουργού, η οποία «στη συνέντευξη Τύπου της 19/2 όχι μόνο δεν ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις της, αλλά δεν είχε καν την ταπεινότητα να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων:

«Μετά την έκδοση εντάλματος και τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ως κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, με βάση τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν εναντίον του, κανείς δεν δικαιούται να μείνει σιωπηλός ή να δηλώνει εξαπατημένος.

Από τις 5/2/2021, οπότε και κατατέθηκε η πρώτη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ως τις 19/2/2021 η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, η οποία είχε υπογράψει τον διορισμό του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έχοντας καταργήσει διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού μέσω δημόσιας πρόσκλησης, προέβη, σύμφωνα με όσα η ίδια είπε, σε μια σειρά από αντιθεσμικές ενέργειες. Αντί να τον αποπέμψει αμέσως και να ζητήσει η ίδια την εισαγγελική παρέμβαση για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, αντί να ξεκινήσει διερεύνηση στο Εθνικό Θέατρο, αντί να δημιουργήσει ένα προστατευτικό δίκτυ για την προστασία των θυμάτων, προτίμησε να ρωτήσει τον ίδιο τον κατηγορούμενο και προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, αναφερόμενη σε ανώνυμες καταγγελίες και φήμες! Στην συνέντευξη τύπου της 19/2 όχι μόνο δεν ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις της, αλλά δεν είχε καν την ταπεινότητα να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τοποθέτηση στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του μεγαλύτερου δημόσιου θεατρικού Οργανισμού της χώρας, που διαθέτει και τμήματα εφήβων, έναν άνθρωπο που σήμερα φέρεται ως κατηγορούμενος για υποθέσεις βιασμού ανηλίκων.

Ως εργαζόμενοι στον πολιτισμό και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αισθανόμαστε οργή για τις εξελίξεις αυτές.

Η κ. Μενδώνη έχει πολλάκις συνδέσει το όνομά της με καταστροφικές για τον πολιτισμό επιλογές, από τον εμπαιγμό του καλλιτεχνικού κόσμο στην περίοδο της πανδημίας, μέχρι την μεθοδευμένη καταστροφή των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, τις απαράδεκτες επεμβάσεις στην Ακρόπολη και την προσπάθεια διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την αλλαγή νομικού καθεστώτος στα κρατικά μουσεία, ενώ είναι γνωστή η στάση συγκάλυψης που έχει κρατήσει για εγκληματικές υποθέσεις που ερευνώνται από την δικαιοσύνη, εντός της δομής του υπουργείου. Ωστόσο, η υπόθεση με το Εθνικό Θέατρο υπερβαίνει πια κάθε προηγούμενο.

Θεωρούμε ότι, μετά από τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις, η παραμονή της Λ. Μενδώνη στη θέση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού μόνο καταστροφική μπορεί να είναι για το Υπουργείο, για τους ανθρώπους που υπηρετούμε τον πολιτισμό από κάθε θέση και επαγγελματική ιδιότητα, για όλους όσους παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο και την ανάδειξη του Πολιτισμού στην θέση που πραγματικά του αξίζει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://www.zougla.gr/politismos/article/anakinosi-tou-silogou-ipalilon-tou-ip-politismou-gia-tis-anti8esmikes-energies-mendoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .