Τρίτη, Φεβρουαρίου 16

Είναι σκανδαλώδες ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Από το πρωί της Δευτέρας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στη βόρεια Αττική υπήρχαν συνεχείς διακοπές ρεύματος. Η αφόρητη αυτή κατάσταση συνεχιζόταν και μέχρι πριν από λίγο σε περιοχές όπως η Άνοιξη, η Δροσιά, ο Άγιος Στέφανος, η Εκάλη, ο Διόνυσος και το Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΔΔΗΕ, οι νυχτερινές διακοπές ρεύματος οφείλονταν σε βραχυκυκλώματα τα οποία προκλήθηκαν σε διάφορες περιοχές από πτώσεις δέντρων. Απαράδεκτες δικαιολογίες.

Όπως επισήμανε η Ζούγκλα και σε προηγούμενα πρωτοσέλιδα, τόσο οι πάροχοι όσο και οι οργανισμοί που έχουν αναλάβει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τη συντήρηση και ανανέωση των υποδομών, δηλαδή, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν για τον καταναλωτή, τις επιχειρήσεις και τους θεσμούς, την απρόσκοπτη παροχή ενέργειας.

Αντιθέτως, σε κάθε θεομηνία ή απλή κακοκαιρία, τα συστήματα δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις.

Οι πάντες γνώριζαν πως η χώρα θα πληγεί από δυο κύματα κακοκαιρίας και πως η κατάσταση αυτή θα διαρκούσε τέσσερα 24ωρα.

Από τις πρώτες ώρες που η κακοκαιρία έφτασε στα σύνορα της Αττικής, διαπιστώθηκαν τα εξής:

-Η Aττική χωρίστηκε στα δυο, στον βορρά και στον νότο, ενώ από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη διεκόπη η κυκλοφορία.

- Από το πρωί της Δευτέρας δεν ήταν δυνατόν να διασφαλιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του ΚΑΤ και προς την Κηφισιά.

- Από το πρωί της Δευτέρας και καθ' όλο το 24ωρο, οι βόρειες περιοχές της Αττικής δεν διέθεταν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

- Είναι αυτές οι περιοχές οι οποίες κατά κανόνα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα θέρμανσης, λόγω του ψύχους που επικρατεί σε τέτοιες καταστάσεις.

- Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος απειλούν όλες τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές στα νοικοκυριά, οι οποίες ως γνωστόν καταστρέφονται από τις συνεχείς αλλαγές τάσης.

- Ήδη, η Αττική βρίσκεται σε πολύ αυστηρό lockdown με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να μένουν στα σπίτια τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Δεν τους έφτανε αυτό.

- Ένα μέρος από τους πολίτες της Αττικής είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν πέρα από τους περιορισμούς, και το ψύχος, καθώς οι θερμάνσεις δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν χωρίς ρεύμα.

Είναι σκανδαλώδες. Η ΔΕΗ ως βασικός παραγωγός ενέργειας, η ΔΕΔΔΗΕ και η ΑΔΜΗΕ δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν την ομαλή εξυπηρέτηση των πελατών τους, είτε κάτω από τις κακές χειμερινές συνθήκες είτε όπως συμβαίνει πάντα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, η οποία δεν δικαιολογείται, και για την οποία οι πολίτες είτε ατομικά είτε συλλογικά πρέπει να ζητήσουν τον λόγο τόσο από τους παρόχους όσο και από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς που προΐστανται αυτών των οργανισμών.

Κύριε πρωθυπουργέ. Με το πρώτο χιόνι και την πρώτη σοβαρή κακοκαιρία, αποδείξατε κι εσείς, πως το επιτελικό σας κράτος, είναι το ίδιο ανίκανο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, όσο και οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, τις οποίες με τόσο δυναμισμό κατηγορείτε.

Δυστυχώς, αποδείξατε πως το επιτελικό σας κράτος δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμη, φάντασμα, το οποίο κινείται στους εγκεφάλους εκείνων που νομίζουν ότι κέρδισαν τις εκλογές και θα κυβερνήσουν εσαεί αυτή τη χώρα.

Αυτό πίστευαν και οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Αυτό τελικά πιστεύουν όλοι οι κυβερνώντες. Αυταπατώνται. Οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνησή τους και από τη δημόσια διοίκηση, τα αυτονόητα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, απαιτούν τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών ιδιαιτέρως σε συνθήκες, όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο 24ωρα.

Όπως αντιλαμβάνεται και κάθε καλόπιστος παρατηρητής, όταν μιλάμε για συνεχείς διακοπές ρεύματος και εκτεταμένα μπλακ αουτ στην Αττική, αναφερόμαστε επί της ουσίας, στο μισό πληθυσμό αυτής της χώρας.

Οι στρατηγικές επιλογές των συστημικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, οδήγησαν στο ξεχαρβάλωμα της διαχείρισης των βασικών λειτουργιών αυτής της χώρας.

Οι στρατηγικότεροι αυτών των λειτουργιών αφορά την ενέργεια. Αφορά δηλαδή την παραγωγή και την ασφαλή διακίνηση του ηλεκτρικού ρεύματος από άκρη σε άκρη της επικράτειας, με συνέχεια και συνέπεια.

Τελικά, τα επιτελικά σχέδια όλων εκείνων που πίστευαν στην καθολική παράδοση των στρατηγικών εφεδρειών αυτής της χώρας, στον ιδιωτικό τομέα, απέτυχαν πλήρως.

Το δίκτυο της ΔΕΗ, έχει να συντηρηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι υποδομές, δεν ανανεώνονται. Οι επενδύσεις είναι μηδαμινές. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από θλιβερό.

Είναι καιρός οι πολίτες να αναλάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία και να ζητήσουν τον λόγο για τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά. Αυτή η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο

.https://www.zougla.gr/greece/article/ine-skandalodes

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .