Κυριακή, Φεβρουαρίου 21

Η ημερήσια κατανάλωση αβοκάντο βελτιώνει την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με έρευνα

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition τον Αύγουστο του 2020 συμπέρανε ότι η ημερήσια κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη γενική εντερική υγεία ενός ατόμου. Σύμφωνα με την κύρια ερευνήτρια Sharon Thompson, η ομάδα θέλησε να παρεκκλίνει από τα πιο συχνά επιχειρήματα υπέρ του δημοφιλούς φρούτου.

Διάφορες έρευνες έχουν αποπειραθεί να συνδέσουν την συχνή κατανάλωση αβοκάντο με την απώλεια ή τη διαχείριση του βάρους. Αντιθέτως, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις εστίασαν στο πώς τα αβοκάντο επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, η Thompson αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση αβοκάντο μας βοηθά να νιώθουμε χορτάτοι και μειώνει τη συγκέντρωση της χοληστερόλης στο αίμα, αλλά δεν γνωρίζαμε πως επηρεάζει το εντερικό μικροβίωμα και τους μεταβολίτες που τα μικρόβια παράγουν».

Στο άρθρο τους, οι συντάκτες της έρευνας σημειώνουν ότι το αβοκάντο έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες ωφελούν την πεπτική υγεία.

Η έρευνα και τα αποτελέσματά της

Η έρευνα περιελάμβανε 163 συμμετέχοντες ηλικίας 25-45 ετών. Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Illinois ήλπιζε να υπολογίσει την επίδραση της ημερήσιας κατανάλωσης αβοκάντο σε άτομα που είναι υπέρβαρα, αλλά που είναι υγιή.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες. Κατά τη διάρκεια 12 εβδομάδων, η μία ομάδα κατανάλωνε ένα γεύμα που περιελάμβανε αβοκάντο. Ο σημαντικός παράγοντας ήταν ότι έτρωγαν αβοκάντο ως μέρος ενός μόνο γεύματος την ημέρα. Η ομάδα ελέγχου έτρωγε παρόμοια γεύματα αλλά χωρίς αβοκάντο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση αβοκάντο με τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα οδηγεί σε καλύτερη κατάσταση των υγιεινών μικροβίων στο στομάχι και στο έντερο. Επιπλέον, η ομάδα του αβοκάντο απέκρινε περισσότερο λίπος συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου, ένα σχετικά αρνητικό χαρακτηριστικό.

Τα αβοκάντο είναι μια αρκετά ήπια τροφή και μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε γλυκά και αλμυρά πιάτα. Ωστόσο, για όσους δεν αγαπούν τη γεύση τους, υπάρχουν διαθέσιμα υποκατάστατα τα οποία μπορούν να προσφέρουν τον ίδιο βαθμό γαστρεντερικής υγείας. Για παράδειγμα, το γιαούρτι, είναι κλασικό αγαπημένο για όσους θέλουν να προσθέσουν καλά βακτήρια στο πεπτικό τους σύστημα. Επίσης, η κατανάλωση λαχανικών με πολλές φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο ή τα όσπρια, όπως τα ρεβίθια, είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την πεπτική υγεία.

Πηγή:

www.medicalnewstoday.com/articles/a-new-study-suggests-eating-avocados-daily-for-a-happy-gut

-Sponsored Ad-

 https://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .