Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Ευγενική υπενθύμιση για όσους είμαστε σπίτια μας εδώ και μήνες ...

...για όσους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους και για όσους καταστρέφονται οικονομικά, ότι η κυβέρνηση επέλεξε να περάσει νομοσχέδιο για την παιδεία εν μέσω πανδημίας γνωρίζοντας 100% ότι θα βγάλει κόσμο στο δρόμο. Όποια κι αν είναι η ιδεολογία σας, δεν γίνεται αυτό να μη σας εξοργίζει ούτε να μην σας είναι ξεκάθαρος ο αυτουργός. Ήταν 100% σίγουροι ότι θα έβγαζαν χιλιάδες στο δρόμο και το έκαναν.

Δεύτερη ευγενική υπενθύμιση, έχουμε μία αστυνομία που αποδεδειγμένα μέσω των εκλογών έχει έντονη την ακροδεξιά παρουσία και αποδεδειγμένα δεν έχει στο σύνολο του σώματος της μία εκπαίδευση ώστε να λειτουργεί επαγγελματικά και όχι λες και είναι μία συμμορία που πάει να λύσει τις διαφορές της με την εχθρική φαμίλια.

Μία αστυνομία που εκπρόσωποι της μπορούν μέσα σε μια μέρα να ξεστομίζουν «γαμώ τη μανά σου», να παρασέρνουν ανθρώπους με μηχανάκια και να τους διαλύουν τα πρόσωπα με πυροσβεστήρες.

Αυτήν την αστυνομία σήμερα ψηφίζουμε να τη βάλουμε στα πανεπιστήμια. Κάνοντας κάτι που δεν γίνεται σε κανένα σοβαρό κράτος του εξωτερικού.

Το γεγονός ότι έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας στα πανεπιστήμια δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα είναι η σωστή. Όταν είμαστε άρρωστοι, η λάθος θεραπεία μπορεί να μας σκοτώσει.

Υπάρχουν επίσης τόσα άλλα σπουδαία ζητήματα και ανάγκες στον τομέα της παιδείας για τα οποία δεν επενδύουμε τίποτα.

Ό,τι κι αν λέω ωστόσο, όσοι άνθρωποι κι αν διαμαρτύρονται, το νομοσχέδιο θα περάσει και το πιο στενάχωρο είναι ότι ο περισσότερος κόσμος το εγκρίνει στο σύνολο του. Αυτά είναι απλώς σκέψεις που μακάρι να βοηθούν έστω και στο ελάχιστο στην κριτική μας σκέψη στο μέλλον.

 .ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .