Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15

Οι... ακραίοι, ο... μπουρλοτιέρης πρωθυπουργός και η πυροδότηση της διάσπασης

 

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χθες, ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε το όραμά του για την Ελλάδα της επόμενης εκατονταετίας (βλέπε: Μητσοτάκης: Το διακύβευμα της τρίτης εκατονταετίας είναι μια Ελλάδα που έχει αυτοπεποίθηση και ισχυρή περιφερειακή θέση).

Μπορεί να μας μπέρδεψε στην προσπάθειά του να εξηγήσει πως αντιλαμβάνεται την ισχύ της χώρας, ωστόσο ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τις απόψεις που εκφράζουν οι πατριωτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ένα μέρος μιας χώρας που έχει αυτοπεποίθηση είναι να μιλάει και να

υπερασπίζεται τα δίκαιά της, και ενίοτε στο εσωτερικό τής χώρας να αντιπαλεύει φωνές οι οποίες είναι τόσο ακραίες που να οδηγούν νομοτελειακά σε καταστάσεις που δεν θέλουμε ή δεν θεωρούμε ότι είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Δεν πρέπει να παθιαζόμαστε από συναισθηματικές αντιδράσεις στην εξωτερική πολιτική, οι οποίες ξέρουμε πού μας οδήγησαν τα τελευταία 200 χρόνια».

Προφανώς, ο πρωθυπουργός φωτογραφίζει έμμεσα την πρόσφατη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά (βλέπε: Βόμβες Σαμαρά: Τί θα κάνει ο Μητσοτάκης;), όπου ακύρωσε συνολικά την προσέγγισή του στα ελληνοτουρκικά.

Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η απαράδεκτη τοποθέτησή του.

Διότι όταν αποκαλείς ακραίο και γραφικό έναν πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, με του οποίου τις απόψεις στα εθνικά εκτός από νεοδημοκράτες συμφωνούν και συριζαίοι (βλέπε: Γκάλοπ-φωτιά!!! Όταν ο Σαμαράς διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ), επί της ουσίας ρίχνεις μπουρλότο στην παράταξη. Πυροδοτώντας έτσι, την πιθανότητα διάσπασής της.

Φρονούμε, ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προβεί άμεσα σε διορθωτική δήλωση.

Αποσαφηνίζοντας, πως δεν αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό.

Επίσης, θα πρέπει να διευκρινίσει αν θεωρεί ακρότητες και τα όσα είπε περί των εθνικών ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πλέον έτερος εκφραστής των πατριωτικών δυνάμεων του κόμματος (βλέπε: Πρ. Παυλόπουλος: Η μόνη διαφορά με την Τουρκία και η ανάγκη επέκτασης στα 12 ν.μ.). Απόψεις, που κάνουν αυτές του Σαμαρά, να μοιάζουν... εθνομηδενιστικές.

Σε περίπτωση αφωνίας, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει, ότι οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε θα εκληφθούν ως συνειδητή πράξη εμπρησμού, ώστε να καταστεί αναπόφευκτη η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.

Και τότε θα πάρουν σάρκα και οστά, όσα ακούγονται περί εξοβελισμού των πατριωτικών δυνάμεων της ΝΔ (καραμανλικοί-σαμαρικοί), αντικαθιστώντας τες με αυτές του αρχιερέα της διαπλοκής και των ποταμίσιων χάνων που έβγαλε από την αφάνεια με το που ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Με επόμενο βήμα, τη δημιουργία του πολυπόθητου πόλου εξουσίας που ορέγεται εδώ και δεκαετίες η αγία οικογένεια, για να νέμεται κατά το δοκούν το κομμάτι εξουσίας που θαρρεί πως της ανήκει, συμμετέχοντας στις δόλιες συγκυβερνήσεις που μεθοδεύουν οι υποτιθέμενοι εταίροι και σύμμαχοί μας.

Αναμένουμε τις απαραίτητες πυροσβεστικές κινήσεις.

Ελπίζουμε, πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/oi-akraioi-o-mpourlotieris-prothupourgos-kai-i-purodotisi-tis-diaspasis/2.149017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .