Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

Χάρης Ρώμας: "Η Μενδώνη έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει"

Ο Χάρης Ρώμας
Ο Χάρης Ρώμας PAPADAKIS PRESS

Κατά της υπουργού Πολιτισμού τοποθετήθηκε ο Χάρης Ρώμας, σχετικά με την πρόσφατη συνέντευξή της και τις δηλώσεις της περί "εξαπάτησης". Τι είπε για την υπόθεση Λιγνάδη.

Για την υπόθεση Λιγνάδη και τις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση μίλησε ο γνωστός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός Χάρης Ρώμας, ενώ αναφέρθηκε στην σχετική συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού την προηγούμενη βδομάδα, εκφράζοντας την άποψή του για τον ρόλο της κ. Λίνας Μενδώνη.

"Η υπουργός Πολιτισμού έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει. Η κ. Μενδώνη έχει παραιτηθεί αυτή τη στιγμή στη συνείδηση όλων των ανθρώπων του Πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, έχει φύγει από το πόστο της και φαντάζομαι ότι πλέον είναι τυπική η διαδικασία, έως ότου να ζητήσει την παραίτησή της και ο Πρωθυπουργός. Διότι, και την ίδια δεν την συμφέρει πλέον να παραμένει εκεί ως σάκος του μποξ. Η Μενδώνη ήταν από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε αυτό το πόστο, σάκος του μποξ", δήλωσε ο Χάρης Ρώμας και πρόσθεσε:

"Δεν έκανε, βέβαια, και τα κατάλληλα πράγματα για να φτιάξει την εικόνα της ποτέ. Δεν ξέρω αν έχει κάποια θετικά πράγματα να επιδείξει η θητεία της. Στην πραγματικότητα έχει αναλωθεί σε μια σειρά από άκομψα σχόλια, όπως αυτά με τα μαύρα που παίρνουν οι καλλιτέχνες. Μπορεί εν μέρει μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά έχει σημασία πώς το λες και πότε το λες, σε ποια στιγμή τα λες. Φαίνεται πως η ίδια δεν έχει το πολιτικό ένστικτο για να μπορέσει να τοποθετηθεί σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο τη στιγμή που πρέπει. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν πολιτικό".

"Η φράση ότι "εξαπατήθηκε από βαθιά υποκριτική τέχνη" είναι, επίσης, ένα πολύ μεγάλο λάθος στην τοποθέτησή της. Θα έπρεπε να ξέρει ότι είναι άλλο πράγμα η θεατρική υποκριτική, που έχει να κάνει με την απεικόνιση της πραγματικότητας. Αυτό κάνουν οι ηθοποιοί. Άλλο η τέχνη της υποκριτικής και άλλο η τέχνη της υποκρισίας και το ψέμα. Την τέχνη της υποκρισίας την ξέρουν καλύτερα οι πολιτικοί", ανέφερε ο Χάρης Ρώμας, αναφερόμενος στην τοποθέτηση της κ. Μενδώνη περί εξαπάτησής της από τον κ. Λιγνάδη.

Σχετικά με όσους λένε πως οι άνθρωποι του χώρου του θεάτρου γνώριζαν όλα αυτά τα χρόνια για τη δράση του κ. Λιγνάδη, ο γνωστός σεναριογράφος είπε:

"Να απαντήσω πρώτα προσωπικά. Εγώ δεν το ήξερα και, μάλιστα, αν το ήξερα, θα ήταν σίγουρα διαφορετική η αντιμετώπισή μου απέναντί του. Σίγουρα δεν θα είχα ένα φιλικό χαμόγελο. Όχι, δεν το ξέραμε όλοι. Αν το ήξεραν κάποιοι και ήταν σίγουροι, θα έπρεπε είτε να το καταγγείλουν, είτε να το μεταφέρουν στο υπουργείο Πολιτισμού".

"Τώρα είναι η στιγμή να σπάσει το απόστημα. Ο Λιγνάδης είναι η κορυφή ενός παγόβουνου. Είναι η στιγμή να καθαρίσει ο τόπος από αυτό το πράγμα και να μπουν κάποια πλαίσια που να προστατεύουν τα νέα παιδιά", συμπλήρωσε ο Χάρης Ρώμας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

https://www.news247.gr/koinonia/charis-romas-i-mendoni-echei-paraitithei-kai-den-to-xerei.9150824.html
SHARE:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .