Δεν ήξερε τα χούγια του φίλου του Λιγνάδη; Σε ποιον τα πουλάει αυτά; Αυτός τον πήγε στο νοσοκομείο, όταν τον μαχαίρωσαν και συγκατοικούσε μαζί του

μαρκουλάκης-λιγναδης3

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και λεκτική και ψυχολογική βία.

 «Πρόκειται για μια επώδυνη στιγμή για το θέατρο, όπως και στις γέννες, όμως, οι επώδυνες στιγμές μπορεί να φέρουν κάτι ελπιδοφόρο και καλό», δήλωσε ο ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας πως: «Τα θύματα έχουν δείξει μια τρομερή γενναιότητα και μέσα από το κίνημα αυτό, έχουμε αυτή τη στιγμή μια κατάσταση που έχει αναστατώσει το θέατρο, όμως θα φέρει κάτι πολύ σημαντικό. Μια καινούρια εποχή οπού τα θύματα, οι καταγγελλόμενοι και οι καταγγέλλοντες δεν θα είναι άνθρωποι με όνομα και επώνυμο ισχυρό.  Μια εποχή όπου οι άνθρωποι δε θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους, να μιλήσουν για ανάρμοστες συμπεριφορές και θα έχουν τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν».Όσο για το αν τον σόκαραν οι καταγγελίες: «Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό. Δεν πέφτω από τα σύννεφα με όσα καταγγέλλονται. Δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις» είπε και επεσήμανε ότι «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ».

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη που καταγγέλλεται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, σημείωσε ότι είναι στενός φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά. «Με κανέναν δεν κάναμε παρέα» υπογράμμισε.

 Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει -ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

Μίλησε ακόμα για τις κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος της οικογένειας της συντρόφου του περί συγκάλυψης τέτοιων συμπεριφορών και είπε χαρακτηριστικά πως «δεν έχει συμμετάσχει ούτε εκείνος ούτε άνθρωπος από το περιβάλλον του σε προσπάθεια συγκάλυψης τέτοιων συμπεριφορών και ανθρώπων».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είπε ακόμη ότι δέχεται επιθέσεις εδώ και πολλά χρόνια και σχεδόν δάκρυσε, όταν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ανθρώπων που, μέσα από τα social media, του εύχονταν «να πάθει τον καρκίνο».

Από τον κόσμο ζήτησε να παραμείνει ψύχραιμος και να αφήσει τις τελικές κρίσεις για τους αρμόδιους. «Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν», υπογράμμισε.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9f-%ce%9a%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%9c%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b5/