Σάββατο, Φεβρουαρίου 13

Έχουμε τα πρώτα θαυματουργά αποτελέσματα των εμβολιασμών στο Ισραήλ

Τι δειχνουν οι ερευνες

Λιγότερο από 0,1% των ατόμων που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer εμφάνισαν τη νόσο

Αρχίζουν ήδη να γίνονται γνωστά τα θαυματουργά αποτελέσματα των εμβολιασμών στο Ισραήλ σε μία περίοδο που παρατηρείται μία κάμψη στο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για να σπεύσουν να εμβολιασθούν.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Έτσι λιγότερο από 0,1% των ατόμων που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer εμφάνισαν τη νόσο, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη το απόγευμα από τις Maccabi Healthcare Services.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο Ισραήλ είναι τώρα 93%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το εμβόλιο Pfizer αποδείχθηκε 95% αποτελεσματικό στις κλινικές δοκιμές Φάσης III.

Η έκθεση έδειξε ότι από τα δεδομένα που εντοπίστηκαν μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, όταν πέρασε μια εβδομάδα από τότε που 523.000 άνθρωποι είχαν λάβει τη δεύτερη τους βολή, μόνο 544 άτομα μολύνθηκαν.

«Τα δεδομένα αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το εμβόλιο είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχει σώσει τις ζωές πολλών Ισραηλινών», δήλωσε η Δρ Miri Mizrahi Reuveni, επικεφαλής του τμήματος υγείας της Maccabi. Κανένας που εμβολιάστηκε δεν πέθανε. Επιπλέον, η πλειοψηφία εκείνων που νόσησαν είχαν μόνο ήπια ή καθόλου συμπτώματα.

«Από τα 544 που νόσησαν, μόνο 15 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία», ανέφερε η έκθεση, «τέσσερα από αυτά σε σοβαρή κατάσταση, τρία σε μέτρια και οκτώ ήπια».

Η Maccabi διεξήγαγε μια τυχαία δοκιμή μεταξύ των μη εμβολιασμένων πελατών της ταυτόχρονα και διαπίστωσε ότι από 628.000 μέλη διαφορετικών προφίλ, 18.425 εμφάνισαν κοροναϊό κατά την ίδια περίοδο – 2,9%. “Επειδή υπάρχει ενεργή νοσηρότητα μεταξύ παιδιών και εφήβων έως 16 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν και οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές, αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν εμβολιαστεί θα μολυνθεί αργά ή γρήγορα”, Mizrahi Reuveni εξήγησε ηMizrahi Reuveni.

-Σε παρακαλώ βιάσου και κλείσε ραντεβού το συντομότερο δυνατό. Προστατέψτε τον εαυτό σας από μια σοβαρή ασθένεια και, Θεέ μου, από το θάνατο, καθώς και από την πιθανότητα να μολύνετε και να θέσετε σε κίνδυνο άλλους…

Μέχρι στιγμής, η Maccabi έχει εμβολιάσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου της Pfizer. Το Ισραήλ στο σύνολό του έχει εμβολιάσει περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2,4 εκατομμυρίων με τη δεύτερη δόση.

Την Πέμπτη, ο Eran Segal,  βιολόγος στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann, ανέφερε ότι από την κορυφή της νοσηρότητας στα μέσα Ιανουαρίου, σημειώθηκε μείωση 38% στον αριθμό των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση και 40% μείωση στον αριθμό των θανάτων μεταξύ του πληθυσμού άνω των 60 ετών. Είπε επίσης ότι υπάρχουν 58% λιγότεροι ηλικιωμένοι ασθενείς και 44% λιγότερες νοσηλείες γενικά.

«Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, άρχισαν να λαμβάνουν τη δεύτερη δόση εμβολίου», έγραψε ο Segal.https://kourdistoportocali.com/news-desk/echoyme-ta-prota-thaymatoyrga-apotelesmata-ton-emvoliasmon-sto-israil/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .