Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

Στο κινητό του Λιγνάδη τα πάντα όλα;

Ποτε θα το κατασχουν;

Οι ΜΚΟ που του προμήθευαν προσφυγόπουλα, οι φίλοι που γνώριζαν και τον κάλυπταν και η δράση

Αναρωτιέται κανείς πότε θα κάνουν οι αρχές το αυτονόητο.

Να κατάσχουν το κινητό ή κινητά του Λιγνάδη ώστε να έχουν στο πιάτο τα πάντα όλα: Τις ΜΚΟ που του προμήθευαν προσφυγόπουλα, τους φίλους του που γνώριζαν και τον κάλυπταν και φυσικά ολόκληρη τη δράση του.

Μπορούν επίσης να ζητήσουν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να τους δώσουν όλα τα αρχεία των επικοινωνιών του.

O Clint Eastwood γύρισε και γράφει

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες καταγγελίες για βιασμούς να μην έχουν γίνει ακόμη τα αυτονόητα. Εδώ υπάρχουν οι συνομιλίες του με όλους.

Από τους “καλούς” δημοσιογράφους και εκδότες, τους κριτικούς θεάτρου, δικηγόρους, τις διαχρονικά ισχυρές διασυνδέσεις του, κλπ.

Από τις συνομιλίες του υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλοι ένοχοι, παιδεραστές και να αφαιρεθεί το προσωπείο του κυκλώματος.

Πως είναι δυνατόν να μην έχει κατασχεθεί ακόμη το κινητό ή τα κινητά του;

Γιατί του δόθηκε χρόνος να σβήσει τυχόν ίχνη από το σπίτι του, τους υπολογιστές του, κλπ;

Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

Νέες αποκαλύψεις προκαλούν αποτροπιασμό σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα από μαρτυρίες γειτόνων που εμπλέκουν τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων να μετέχουν σε μαθήματα στο θέατρό του, αλλά πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνούνταν να πάνε ξανά εκεί.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά», σύμφωνα με τον συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλο, που επικαλέστηκε μαρτυρίες από γείτονες του γνωστού σκηνοθέτη που διέμενε σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Εκεί, όπως ανέφεραν, ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το MEGA, στη Δικαιοσύνη προσήλθε μάρτυρας, ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη. Μάλιστα, πρόκειται για αδίκημα που φέρεται να έχει τελεστεί την τελευταία 5-6ετία, άρα δεν έχει παραγραφεί.

Αυτή η κατάθεση – καταγγελία συν τις υπόλοιπες, στις οποίες προέβησαν μάλιστα και άτομα από το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη αλλά και άλλοι που γνώριζαν για βίαια περιστατικά, συνέθεσαν το παζλ της υπόθεσης.

Κομβικής σημασίας θεωρείται η κατάθεση γυναίκας «κλειδί», το βράδυ της Παρασκευής. Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από τη γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας επιτάχυνε τις εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωσή της η μάρτυρας, η οποία αποκάλυψε πως ο σκηνοθέτης διατηρούσε σχέση με ανήλικους, αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .