Η ΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ – ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ “ΚΑΙΝΕ”(φωτο&βιντεο)

Η κυβέρνηση κάλυπτε τον παιδεραστή μέχρι που οι κραυγές των θυμάτων έφτασαν σε όλη την Ελλάδα! Τότε και μόνο τότε βγήκε η θείτσα με τη στέκα και μας είπε ότι είναι επικίνδυνος ο Λιγνάδης για να σώσει τον κώλο της μη και ξεκολλήσει απ' τη καρέκλα....

λιγναδησ συλληψη

Η ώρα της Δικαιοσύνης έφτασε για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Κυριακής έγινε η μεταγωγή του από την ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων και αφού πέρασε από τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια, περίπου μία ώρα μετά μετήχθη από τα δικαστήρια πίσω στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη

προκειμένου να απολογηθεί.   

 

Η κατηγορία σε βάρος του αφορά το βιασμό ανηλίκων κατά συρροή, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις βιασμών: αυτή του 25χρονου που κατέθεσε μήνυση την Παρασκευή, καταγγέλλοντας βιασμό του στο σπίτι του καλλιτέχνη στην ηλικία των 14 ετών, καθώς και ακόμη μία μαρτυρία νεαρού ατόμου που υποστηρίζει πως βιάστηκε πριν έξι χρόνια, σε χρόνο δηλαδή που επίσης δεν έχει παραγραφεί.

Κατά πληροφορίες, η κατάθεση του ατόμου αυτού προέκυψε μετά τις καταγγελίες του Βασίλη, του πρώτου ατόμου που είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη στις 5 Φεβρουαρίου και σόκαρε το πανελλήνιο στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” του Alpha.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη μετά την έκδοση και εκτέλεση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, λίγες ώρες αφού προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του.

Ο κατηγορούμενος ενημερώθηκε για την έκδοση εντάλματος σύλληψης τηλεφωνικά και μαζί με τον δικηγόρο του Νίκο Γεωργουλέα εμφανίστηκε ξανά αυτοβούλως στην ασφάλεια και συνελήφθη. 

Τα τελευταία 24ωρα, οι εισαγγελικές αρχές έχουν συλλέξει πολλές μαρτυρικές καταθέσεις σχετικά με την καταγγελλόμενη δράση του καλλιτέχνη. Μεταξύ αυτών, η μαρτυρία ενός νεαρού άνδρα αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο οποίος φέρεται να επιβεβαιωσε τα όσα καταγγέλει ο 25χρονος μηνυτής, αναφέροντας πως χωρίς να πέσει θύμα, ήταν στην παρέα των ανηλίκων που ο Δ.Λιγνάδης συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο.

Καταλυτικό ρόλο επίσης έπαιξε η κατάθεση και ακόμη μίας μάρτυρα, που δόθηκε στην Εισαγγελικές αρχές το μεσημερι της Παρασκευής, από μια γυναίκα του στενού περιβάλλοντος του Δ.Λιγνάδη, όπου φέρεται να μίλησε για την εγκληματική δράση του καλλιτέχνη.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του ή όχι, μετά την απολογία του. 

Τι προηγήθηκε όπως μετέδωσε το dikastiko.gr

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήλθε αυτοβούλως στις 15:45 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Πράγματι ο ηθοποιός – σκηνοθέτης, ανέβηκε στον 10ο όροφο στα γραφεία της Ασφάλειας, του είπαν ότι δεν εκκρεμεί και δεν έχει εκδοθεί κάποιο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και μετά από ένα τέταρτο αποχώρησε. 

Tι απάντησε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη 

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας με αφορμή αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που θέλουν τον σκηνοθέτη να βρίσκεται στη ΓΑΔΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

“Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται.”

Τι έλεγε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ωστόσο, ο ίδιος ο ηθοποιός επιβεβαίωσε σ πως μετέβη αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, πληροφορήθηκε πως δεν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του: 

“Δεν είμαι στο σπίτι μου. Δεν είμαι στη ΓΑΔΑ. Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Ξέρω τι υπάρχει από το πρωί. Η παραφιλολογία φτιάχνει ένα κλίμα πιεστικό πολλές φορές και δεν μπορώ να το συντηρήσω Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι υπάρχουν εντάλματα και δεν υπάρχει τίποτα”. Ο Δημ. Λιγνάδης όμως ενημερώθηκε λίγη ωρα αργότερα για την εκδοση εντάλματος σύλληψης τηλεφωνικά και μαζί με τον δικηγόρο του Νικ. Γεωργουλέα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια και συνελήφθη.

Οι μαρτυρίες “φωτιά”

Τι είχε συμβεί: Οι δυο εισαγγελείς που συνέλεξαν το υλικό, Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, έκριναν πως έχουν πλέον τα στοιχεία που συνιστούν την πρώτη ύλη ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Η δίωξη σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει δυο περιπτώσεις βιασμού και συγκεκριμένα: 

Τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα αυτό που φέρεται να τελέστηκε το 2010, σε βάρος (τότε) 14χρονου προσώπου, που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα του σκηνοθέτη ενώ πήγαινε στη Β Γυμνασίου.

Την καταγγελία για τον βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί. Πρόκειται για τη μήνυση του Βασίλη Κ. που όπως και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο για να ερθει στο φως μια άλλη μη παραγεγραμμένη υπόθεση. Το πρόσωπο αυτό κλήθηκε από τον εισαγγελέα και φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία. Τα αδικήματα δηλαδή δεν είναι παραγεγραμμένα.

-Σοβαρά στοιχεία φέρεται να κατέθεσε χθες και γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη. Φέρεται να αναφέρθηκε στη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους

-Επίσης σοβαρά στοιχεία φέρεται να εισέφερε αργά το βράδυ της Παρασκευής νεαρός άντρας και συγκεκριμένα να επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του 25χρονου ο οποίος σε μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη τον κατηγορεί για αποπλάνηση και βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010. Ο μάρτυρας κατέθεσε μετά από υπόδειξη του 25χρονου , ο οποίος τον πρότεινε ως μάρτυρα αναφέροντας ότι ήταν στην παρέα των παιδιών που ο σκηνοθέτης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου  λέγοντας ότι είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Προηγουμένως υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη όταν, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα  έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήρε ποτέ.

Παρέμβαση – ανακοίνωση του Υπουργού Δικαισύνης: Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε.

Ηχηρή παρέμβαση – δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την “υπόθεση Λιγνάδη” και τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από αυτήν. 

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%97-%ce%a0%ce%a4%ce%a9%ce%a3%ce%97-%ce%95%ce%9d%ce%9f%ce%a3-%ce%a0%ce%91%ce%9d%ce%99%ce%a3%ce%a7%ce%a5%ce%a1%ce%9f%ce%a5-%ce%91%ce%93%ce%91%ce%a0%ce%97%ce%9c%ce%95%ce%9d%ce%9f%ce%a5-%ce%a4%ce%97/