Κυριακή, Φεβρουαρίου 28

Μ. Πομπέο: Ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν




Ο Μάικ Πομπέο κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να διερευνήσει πλήρως την πιθανότητα ο νέος κορωνοϊός να διέφυγε κατά λάθος από εργαστήριο στο Γουχάν. Ενώ αποκαλύπτει πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στη Daily Mail, ο Πομπέο προέβη στην προτροπή αυτή, την Παρασκευή. Μία ημέρα μετά την προσγείωση της ερευνητικής ομάδας του ΠΟΥ στο Γουχάν. Όπου – υπό αυστηρή κινεζική εποπτεία – επιχειρούν ανεπιτυχώς να ερευνήσουν το εργαστήριο.

“Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο”. Δήλωσε ο Πομπέο, αποκαλύπτοντας πληροφορίες. Σύμφωνα με τις οποίες εμπλέκεται στην υπόθεση το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν (WIV) στην προέλευση της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ φέρονται τα διαθέτουν πληροφορίες πως ερευνητές στο εργαστήριο αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο ιός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιστήμονες εργάζονταν πάνω σε ένα κορωνοϊό νυχτερίδας, ο οποίος είναι κατά 96,2% παρόμοιος γενετικά με τον ιό που προκαλεί την COVID. Και πως το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει σχέσεις με τον κινεζικό στρατό.

Οι ειδικοί έχουν απορρίψει επανειλημμένα την ιδέα ότι ο νέος κορωνοϊός είναι ανθρώπινο δημιούργημα και ο Πομπέο δεν είπε ότι δημιουργήθηκε ή διέρρευσε σκόπιμα. Έθεσε, όμως, το ενδεχόμενο να πρόκειται για έναν φυσικό ιό, ο οποίος διέφυγε κατά λάθος από το εργαστήριο, εξαιτίας ανεπαρκών πρωτοκόλλων ασφάλειας.

“Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές επιδημίες ιών στην Κίνα και αλλού! Συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο, η οποία μόλυνε εννέα ανθρώπους και σκότωσε έναν”. Αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Η πιο συγκλονιστική αποκάλυψη στη συγκεκριμένη ενημέρωση από τον Πομπέο:

Οι πληροφορίες δείχνουν πως εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Γουχάν εμφάνισαν συμπτώματα συμβατά με CoViD-19 και εποχικές ιώσεις το φθινόπωρο του 2019. Μήνες πριν από την έκρηξη της επιδημίας στην κινεζική πόλη.

Ισχυρισμός

Σύμφωνα με τον κ. Πομπέο, “αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του δημόσιου ισχυρισμού του ανώτερου ερευνητή του εργαστηρίου Shi Zhengli. Δηλαδή ότι υπήρχε μηδενική μόλυνση μεταξύ του προσωπικού και των φοιτητών του WIV”.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε πως οι ερευνητές του εργαστηρίου μελετούσαν ένα κορωνοϊό νυχτερίδας, γνωστό από το 2016 ως “RaTG13”.

Το συγκεκριμένο στέλεχος RaTG13 αναγνωρίστηκε από το εργαστήριο Wuhan ως το γενετικώς πλησιέστερο δείγμα του στο SARS-CoV-2. Τον ιό που προκαλεί το COVID-19, με ομοιότητα 96,2%.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το εργαστήριο Wuhan έλαβε RaTG13 σε δείγμα από μια σπηλιά στην επαρχία Γιουνάν το 2013. Όπου αρκετοί ανθρακωρύχοι είχαν χάσει εκεί τη ζωή τους από ασθένεια σαν το SARS.

Στρατός

Παρόλο που το εργαστήριο του Γουχάν έχει δημοσιεύσει ρεκόρ μελετών για τη θνητότητα και τη μεταδοτικότητα των ιών, δεν δίνει πρόσβαση στο υλικό για τις μελέτες του. Ο κ. Πομπέο ισχυρίστηκε, επίσης, πως το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει εργαστεί σε “μυστικά σχέδια με τον στρατό της Κίνας”.

“Το WIV έχει εμπλακεί σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε πειραματόζωα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017”, δήλωσε και κάλεσε το Πεκίνο να επιτρέψει στην ομάδα έρευνας του ΠΟΥ να διεξαγάγει ελεύθερα την έρευνά της να έχει πρόσβαση στο αρχείο του εργαστηρίου.

Η ομάδα ερευνητών του ΠΟΥ που έφτασε στην κεντρική κινεζική πόλη Γουχάν την Πέμπτη, ελπίζει να βρει στοιχεία για την προέλευση της πανδημίας, αλλά η επίσκεψη έχει καλυφθεί με πέπλο μυστικότητας..

Ούτε η Κίνα ούτε ο ΠΟΥ αποκαλύπτουν ακριβώς τι θα κάνει η ομάδα ή πού θα πάει. Η αναζήτηση για την προέλευση του ιού είναι πιθανότατα μια μακροχρόνια προσπάθεια, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Με πληροφορίες από τη Daily Mail

any-news.gr

 /katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .