Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος

Στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επισημαίνοντας ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν ήταν ποτέ φίλος της και πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Αλλά, όπως είπε, «το μάθαμε τώρα, δεν το γνωρίζαμε πριν»...

Μιλώντας σε ενημέρωση στους διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου Πολιτισμού, η κα. Μενδώνη ανέφερε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και πως ο ίδιος δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019, αλλά είχε μια αδιάλειπτη

σχέση με αυτό.

Στη διάθεση της δικαιοσύνης θέτει όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, τόνισε.

Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση, σημείωσε για να συμπληρώσει: «Είμαστε κράτος δικαίου και γι΄ αυτό προχωρούμε διά της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης».

Όπως ανέφερε και στη συνέντευξη Τύπου, η κα. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητάει την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Ο Λιγνάδης μάς εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε η υπουργός Πολιτισμού.

«Δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου. Η επώνυμη καταγγελία για θύτη και θύμα προέκυψε χθες τα ξημερώματα» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί δεν υπήρξε πιο γρήγορη αντίδραση.

Ως προς την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η κα. Μενδώνη απάντησε σχετικά ότι η επιλογή έγινε επειδή συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού.

«Ήταν παρών στο Εθνικό από το 1986, δεν υπήρχαν αντιρρήσεις ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση. Επαναλαμβάνω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε, αλλά δεν είχε βρεθεί κάποιος να μου πει το παραμικρό για την ιδιωτική του ζωή. Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ Γεωργουσόπουλος και η κα. Ακρίτα, που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαιη ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει» είπε μεταξύ άλλων η κα. Μενδώνη.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .