Λέγεται πως το συγκεκριμένο φυτό καταναλώνεται από τους κατοίκους της Ικαρίας, κάνοντάς τους να φτάνουν τα 100 χρόνια σε ηλικία, ενώ είναι γνωστό και σαν το «φυτό της αθανασίας».. Ο λόγος για την Aloe Vera και τη σπάνια Aloe Ferox Miller. Αν και υπάρχουν πάνω από 300 είδη, μόνο αυτά τα δύο είδη χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς.

Το πολύτιμο ζελέ της Aloe Vera είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάτι που την κάνει αυτόματα το μεγαλύτερο σύμμαχο του οργανισμού. Προτιμήστε την κατανάλωση του χυμού Aloe Vera, καθώς είναι ότι πιο κοντινό από το να κόβετε το φύλλο και γεύεστε κατευθείαν το ζελέ του φυτού. Ποιες όμως είναι αναλυτικότερα, οι ευεργετικές δράσεις της; Ας δούμε τις κυριότερες:

Προστασία από χρόνιες παθήσεις

Η Aloe Vera προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από καρδιακά προβλήματα, ακόμα και τον διαβήτη. Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη βέρα, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Βοηθά στην πέψη

Η αλόη χρησιμοποιείται κατά κόρον, για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών. Πιο συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Αλόη για ένα υγιές δέρμα

Είναι γνωστό πως η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την επούλωση κοψιμάτων και γρατζουνιών. Ο χυμός της αλόης δρα εσωτερικά και προστατεύει το δέρμα από μέσα. Βελτιώνει την ελαστικότητά του, προστατεύει από τους ρύπους του περιβάλλοντος, ενώ εξουδετερώνει και τις ελεύθερες ρίζες.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Η αλόη περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν φλεγμονές και προστατεύουν το δέρμα από βλάβες. Ο χυμός της χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος περιλαμβανομένης της ψωρίασης και του εκζέματος. Είναι επίσης ένα ισχυρό φάρμακο για διάφορες εσωτερικές διαταραχές όπως ο διαβήτης, η δυσκοιλιότητα και κράμπες στο στομάχι.

Βελτίωση της στοματικής υγιεινής

Ο χυμός των φύλλων της αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση μετά από εγχειρήσεις που αφορούν τα δόντια.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

.therapeftis.eu/Facebook