Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

Ηλιόσπορος: Ταπεινός και… θαυματουργός, χαρίζει υγεία και ομορφιά!

κατάλογος

Σε πολλές χώρες πωλείται σε καταστήματα με super-foods και δικαιολογημένα, αφού τα γνωστά μας «μαύρα σπόρια», ο ηλιόσπορος, ο φθηνότερος ξηρός καρπός, ορθώνει ασπίδα προστασίας στα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον διαβήτη και τις ελεύθερες ρίζες ενώ κάνει καλό στο δέρμα, τα μαλλιά μας αλλά και… στα νεύρα μας.

Χρειάστηκαν οι μελέτες του Linus Pauling Institute για να συνειδητοποιήσουμε πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας αυτή η παλιά συνήθεια να «μασουλάμε» ηλιόσπορο. Ιδού τι περιέχει λοιπόν και σε τι κάνει τόσο μεγάλο καλό:

Περιέχει σελήνιο, γνωστό εχθρό του καρκίνου, μαγνήσιο και χαλκό που μας δίνουν δύναμη, ενώ το μαγνήσιο ηρεμεί και τα νεύρα, απομακρύνει το στρες και τις ημικρανίες. Περιέχει βιταμίνη Ε που μειώνει τους πόνους της αρθρίτιδας, και έχει αντιοξειδωτικά, που είναι «φάρμακο» για κάθε είδους φλεγμονή.

Μισό φλυτζάνι ηλιόσπορους την ημέρα απομακρύνει το ενδεχόμενο καρδιακών παθήσεων διότι αυτά τα μικρά σπόρια δεν επιτρέπουν στην «κακή» χοληστερόλη να κολλήσει στα τοιχώματα των αγγείων. Βοηθάει δε στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά προστατεύει και από τον διαβήτη τύπου 2.

Περιέχει ακόμη βιταμίνη Β-1 και θειαμίνη. Όσο για την ομορφιά, ο ηλιόσπορος χάρη στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που διαθέτει, κάνει πολύ καλό στο δέρμα και στα μαλλιά. Επίσης βοηθάει στη δημιουργία μελανίνης και μας προστατεύει από την έκθεσή μας στον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .